Denne sida er for deg som bor, burde bo eller ønsker å bo i Elverum og Åmot.

Bobler over av stolthet til hjembyen sin

11 GODE GRUNNER TIL Å FLYTTE TIL ELVERUMREGIONEN: Selv om Stine Haugen driver Elverums store stolthet, Volumfestivalen, vil hun ikke sole seg alene i kulturglansen. Den deler hun gladelig med resten av byen.

Tekst: Karoline Almås Sørensen
Foto: Solveig Bakken / Silje Kleiven


Navn: Stine Haugen
Alder: 25
Bosted: Oslo, er fra Elverum
Yrke: Leder av Volumfestivalen, jobber med booking og sosiale medier på HVASKJER Torshov og DJ
Sivilstand: Singel

 1. Elverum kulturhus. Elverum kommune har så mange gode tilbud til barn og unge som i kulturskolen, ALF og Elverum barnemusikkteater. Kulturhuset har et bra kinoprogram, konserter og ulike arrangementer som jeg setter stor pris på.
 2. Festspillene i Elverum. De er en sterk tilbyder av kultur for et bredt publikum som fører til mangfold i Elverumregionen. De har kanskje et eldre publikum enn Volumfestivalen, men likevel har de også konserter for en yngre målgruppe noe som gjør at de når bredt ut.
 3. Kulturkollektivet. Det er et nyoppstartet kollektiv som akkurat har fått lokaler i Elverum. De fungerer som en samarbeidspartner og profesjonell tilbyder av kulturproduksjoner med lokal forankring. Kulturkollektivet er et veldig bra konsept som Elverum trenger.
 4. Soundgarden. Ikke bare er det en bra pub som holder mange konserter i løpet av året, men de fungerer også bra som sosial møteplass. Det er hit jeg drar for å møte vennene mine når jeg er hjemme i Elverum.
 5. Ungdommens hus. Det er en arena for unge mennesker med gode tilbud i fritiden deres. Ikke minst er det mange gode band som har startet her, i tillegg til at det er et initiativ som hele byen tjener på.
 6. Volumfestivalen. Jeg kan ikke ikke nevne Volumfestivalen. Vi er ikke bare en musikkfestival, men en kulturfestival. Vi har også program for film, litteratur og barn – hele pakka. Volumfestivalen er et attraktivt kulturtilbud!
 7. Joker Event. De er en viktig kreativ aktør som bidrar til mange av kulturarrangementene i Elverum. I tillegg til å stille med teknisk utstyr, trykker de opp t-skjorter, banner og plakater. De bidrar til mange kulturelle arrangementer i hele fylket.
 8. Elverum håndball. Det er kultur, ikke idrett, som er min greie, men Elverum håndball gjør oss elverumsinger stolte. De skaper så stort engasjement og fellesskap i byen. Man ser det i alle kampene og supporterklubben, Taiga’n som er med overalt. De skaper et himla liv og røre.
 9. Elverumsdagene. Det står mellom Elverumsdagene og Grundsetmartn, men jeg velger Elverumsdagene rett og slett på grunn av at de er i sommerhalvåret. I kombinasjon med Festspillene i Elverum, Jakt- og fiskedagene gjør de dette til én av to ganger alle elverumsinger går ut døra. Alle er i Leiret, og det er tivoli, fyrverkeri, konserter og servering i gatene – hele pakka.
 10. Museene. Vi har Glomdalsmuseet og Skogmuseet som har vært en viktig del av oppveksten min. Vi var alltid på klasseturer på museene og prosjekter gående utfra hvilke utstillinger de hadde. Dessuten gir de oss et historisk perspektiv på byen vår, noe som også er bra for innflyttere og turister.
 11. Sagtjernet. Å bade i Sagtjernet med nabobarna og alle vennene mine er rett og slett et veldig fint barndomsminne. Jeg tilbrakte mye tid der i oppveksten min, og gikk på Søbakken skole som ligger rett ved siden av. Vi var ofte på svømmeturer i Sagtjernet på kveldstid. Området og naturen rundt er så utrolig fint.
Elverumsjenta Stine Haugen under Volumfestivalen
Bobler over: Elverumsjenta Stine Haugen får ikke rost hjembyen nok opp i skyene. Foto: Solveig Bakken
Stipendutdeling under Volumfestivalen
Stipendutdeling: Stine Haugen og Volumfestivalen hjelper en ny generasjon kulturmennesker opp og frem. Foto: Silje Kleven/Volumfestivalen