Denne sida er for deg som bor, burde bo eller ønsker å bo i Elverum og Åmot.

En trivelig kveld med nye innflyttere

Prosjektet Elverumsregionen og Åmot kommune inviterte i går alle nye åmotinger til innflyttertreff i Åmot kulturhus. Nesten tredve store og små kom for å få informasjon om alt som skjer i Åmot og hvilke muligheter som finnes her.

Åmot kommune ønsker å bli bedre kjent med alle som flytter hit og ønsker at de skal trives godt i Elverumregionen. Derfor arrangeres innflyttertreff slik at nye innbyggere skal få muligheten til å bli bedre kjent med kommunen og andre innflyttere. Det ble et hyggelig møte i Åmot Kulturhus torsdag kveld.

Informasjon og mat

De fremmøtte fikk lokal elgburger servert rett fra grillen til Ivos Kjøkken. Når kaffen og kringla var servert ønsket ordfører i Åmot, Espen Andrè Kristiansen, velkommen til alle og fortalte litt om stedet vi bor på. Kultursjef Caroline Rolstad, snakket om hvilke muligheter som finnes i kulturhuset og introduserte Idrettsrådet ved Ole Morten Nyberg og kulturrådet ved Tone Vold. Det ble informert om de enestående kultur og idrettstilbud som finnes i Åmot. Daglig leder ved Rena Idrettspark ved Ragnhild Bolstad snakket alle mulighetene som finnes der. Familiekoordinator i Telemarksbataljonen Kjersti Flasnes snakket om barnevaktordningen og prosjektet med reservebesteforeldre. Høgskolen var representert ved Astri Bottilen, hun informerte om Campus Rena og høgskolens studietilbud. Til slutt hadde Birken ved Randi Bolstad en presentasjon om sine arrangementer og synergieffektene av disse.

Gode samarbeidspartnere

Deltakerne fikk flere overraskelser denne kvelden. Hele 26 aktører i Elverumregionen ønsket også å hilse de nye innbyggerne velkommen med flotte bidrag i en velkomstpakke. Alle deltakerne fikk derfor hvert sitt handlenett bestående av gode tilbud, rabatter og små gaver fra både Elverum og Åmot kommune, samt flere aktører i det lokale næringslivet.

Støtte fra fylkeskommunen

Innflyttertreffene i Elverumregionen er en del av Elverum og Åmot kommuner sitt attraktivitetsprosjekt. Hovedmålet er å øke innbyggertallet i regionen.

Prosjektet støttes økonomisk av Hedmark fylkeskommune. Vi startet opp i 2013 og fikk ny økonomisk støtte til å fortsette dette viktige arbeidet også i 2014 og første halvår 2015.

Les mer om vårt prosjekt på vår nettside: www.elverumregionen.no