Denne sida er for deg som bor, burde bo eller ønsker å bo i Elverum og Åmot.

I jobbprat med ordfører Erik

Hun har allerede flyttet til Elverum, men mangler drømmejobben. Tirsdag var Jeanette Marie Hoffmann (27) en av nær hundre besøkende til «Tirsdag kveld fra ALNA» for å undersøke sine jobbmuligheter i regionen.

Det er bare to måneder siden 27-åringen flyttet til Elverum sammen med sin forsvarsmann og deres tre år gamle barn.

-Vi har fått en veldig fin start. Barnehageplass ordnet seg med en gang og vi synes alt er både lettvint og fint i Elverum. Vi stortrives, forteller hun.

Nå er hun på jakt etter den rette jobben innen helse- og ernæring.

For å knytte kontakter og få en god oversikt over arbeidsmarkedet, reiste hun derfor fra Elverum til Alna for å delta på Hamar- og Elverumregionen sitt store arrangement. Her fikk hun møte representanter fra næringsliv, kommuner, ordførere, høgskolen og sykehuset – alle tilstede for å vise fram mulighetene vi har her. God tid til mingling og bygging av nye relasjoner ble det også.

-Dette er et flott arrangement og jeg har fått mange gode samtaler her i dag, forteller 27-åringen fornøyd.

Ordfører i Elverum, Erik Hanstad, er glad for å høre at Jeanette og familien hennes trives i sin nye hjemby.

-Det er helt enestående at hun har tatt turen fra Elverum og hit til oss i dag. Det viser at dette er et viktig arrangement med et stort potensial, mener ordføreren.

Ønsker seg hjem

Elverumsingene Lars Thorsteinsen Toft (26) og Kine Bekk Hagen (25) bor i Oslo. Men de er absolutt åpne for å flytte hjem til regionen. Med høy utdanning innenfor både sosiologi, kriminologi og pedagogikk er mulighetene mange for paret.

-Vi vurderer å flytte hjem veldig sterkt, men det blir nok ikke før om en stund, forteller Kine.

Begge to synes det var fint å delta på «Tirsdag kveld fra ALNA»

-Det føles trygt å skulle flytte til Elverum. Der kjenner vi mye folk og har et godt nettverk, forteller Lars.

Mye god informasjon

Arrangementet startet med litt musikalsk underholdning, før ordførere fra kommunene på Hedmarken og i Elverumregionen fikk muligheten til å komme frem på scenen. Alle hadde de mange gode argumenter for hvorfor man bør flytte til nettopp våre regioner.

-Vi er urbane nok og ligger midt i alt, oppsummerer ordfører fra Elverum, Erik Hanstad.

Videre fikk også to innflyttere til Hamar- og Elverumregionen dele sine erfaringer. En av dem, Marie Bohman Låte, byttet ut storbylivet i Stockholm til fordel for småbylivet i Elverum.

-Vi ville ha mer tid, og sitte mindre i kø. Elverum er en trygg plass hvor du kan prøve ut nye ting, her er folk positive, forteller Marie.

Godt fornøyde arrangører

Hanne Medlien er prosjektleder for Attraktivitetsprosjektet i Åmot kommune. Hun er godt fornøyd med at totalt 180 personer var innenfor dørene på «Tirsdag kveld fra ALNA»

-Det er veldig moro å stå her på stand. Folk er positive og helt klart interesserte i mulighetene som finnes hos oss. Mange har allerede en plan om å flytte hjem snart og synes det er flott at vi arrangerer en slik kveld for å vise dem mulighetene som finnes, sier hun.