Denne sida er for deg som bor, burde bo eller ønsker å bo i Elverum og Åmot.

Lokker utflyttere hjematt

Med nesten 60 deltakere på plass ble Elverumregionen sitt «Flytt-hjem» arrangement i Trondheim en suksess.

Ingeniørstudenter, fysioterapeuter, psykologer, sykepleiere, lærere, medisinstudenter osv. Listen over utdanningene som elverumsinger og åmotinger er godt i gang med i Trondheim er lang og spennende. Onsdag 24. september reiste Elverumregionen til Trondheim for å møte dem, se dem og fortelle dem at de er hjertelig velkomne hjem.

Nesten 60 deltakere

Og det er liten tvil om at utflytta elverumsinger og åmotinger er interesserte i mulighetene som finnes her hjemme. Nesten 60 deltakere møtte opp for å bli bedre kjent med arbeidsmarkedet vårt slik det ser ut i dag og utsiktene framover. I tillegg fikk de vite mer om alle de (minst) 11 gode grunnene som finnes for å flytte til Elverumregionen. Det ble også god tid til å mingle, stille spørsmål og bygge nettverk.

Hjem om noen år

25 år gamle Thomas Åsen fra Elverum koste seg på arrangementet. I dag studerer han ved NTNU samtidig som han arbeider som adjunkt i Trondheim.

– Jeg er ikke klar for å flytte hjem helt ennå, men kanskje om noen år, forteller han. Åsen satte stor pris på initiativet fra Elverumregionen. Det samme sier renaingene Martin Grindstad og Sigurd Scheistrøen.

– Dette arrangementet er kult. Det er spennende å se hva dere har å tilby og artig å treffe så mange kjente fjes i et og samme lokale, sier kameratene.

Vurderer å flytte

Signe (36) og Børge Nilssen Stafne (40) er absolutt åpne for å flytte til Elverumregionen. Hun er fysioterapeaut og forsker mens han er ingeniør. Sammen har de tre barn. Nå fikk de muligheten til å stille spørsmål om arbeidsutsiktene for dem i Signes hjemkommune Elverum.

En av dem som var til stede for å gi gode råd og svar var Geir Bjerke Myreng. Han er avdelingsleder for Veksthuset Rekruttering i Elverum.

– Akkurat nå ligger det hele 253 ledige stillinger ute i Hedmark fylke på NAV.no. Hvis du er villig til å pendel i 40 minutter til jobben din vil hele 80 prosent av disse stillingene være aktuelle for deg om du bor i Elverumregionen, forteller Myreng.

Han forteller at Elverumregionen er lik andre regioner i landet.

– Det er et fokus på høy kompetanse innen alle bransjer. Så om du er på jakt etter drømmejobben må du sikre deg en god utdanning. Videre råder jeg deg til å bygge opp et nettverk innenfor den bransjen du ønsker å arbeide i. Og vær bevisst på hvordan du bruker sosiale medier og hva du legger ut her. Husk du vil bli googlet, forteller Myreng.

– Føler oss velkomne hjem

Elverumsingene Line og Mari Dahlberg og Christina Grønstad setter stor pris på alle gode råd fra Elverumregionen.

– Dette har vært en veldig bra kveld med masse nyttig informasjon. Vi føler oss skikkelig velkomne hjem, sier venninnene.

Strålende fornøyd

Kate Langsethagen er Elverum kommune sin prosjektleder for Attraktivitetsprosjektet Elverumregionen. Hun er strålende fornøyd med arrangementet i Trondheim.

– Dette ble en vellykket kveld hvor vi fikk møte flotte folk som alle er interesserte i det som skjer her i Elverumregionen. De har stilt oss gode spørsmål om arbeidsmarkedet hjemme. Mange av dem ikke er helt klare til å flytte ennå, men vi ønsker at de skal vite at de er hjertelig velkomne hjem, sier Langsethagen.