Denne sida er for deg som bor, burde bo eller ønsker å bo i Elverum og Åmot.

Ordfører med stor kjærlighet til byen sin

11 GODE GRUNNER TIL Å FLYTTE TIL ELVERUMREGIONEN: Erik Hanstad kan ikke tenke seg å bo andre steder. Gode utdannings- og jobbmuligheter, trygge omgivelser og sentral beliggenhet er noen av grunnene til at Elverum er byen i hans hjerte.

Tekst og foto: Karoline Almås Sørensen


Navn: Erik Hanstad
Alder: 62
Bosted: Elverum
Yrke: Ordfører
Sivilstand: Gift, tre barn

Ordfører Erik Hanstads mål for innbyggerne i Elverumregionen, er at de skal finne alt de trenger og være så fornøyde at de sprer ordet videre om Østerdalens grønne perle.

1. Hjem, kjære hjem.
Elverum er hjembyen min og jeg har gode minner fra en trygg barndom. Jeg bodde borte i 12 år, men det har alltid vært Elverum i mitt hjerte. Det var en stor dag da vi flyttet tilbake hit i 1985.

2. Sentralt plassert. Vi ligger sentralt til på Østlandet, med kort vei til blant annet Oslo, Gardermoen og Hedmarken – og med nye riksvei 3/25 kommer vi til å bli enda mer sentral. Og det er ikke bare kort vei ut fra Elverumregionen, det er kort vei til Elverumregionen også.

3. Utdanningsmuligheter. Vi har og har hatt gode utdanningsmuligheter i lange tider. I Elverum startet lærerinneutdannelsen på slutten av 1800-tallet. Nå har vi Høgskolen i Innlandet med Terningen Arena som et fyrtårn i Elverum. Det har vi grunn til å være stolte av.

4. Rolige omgivelser. Elverum er en oversiktlig og trygg by, og vi har grunn til å føle oss trygge her. Det er noe politiet også sier, og dét er godt å høre for en ordfører.

5. Vanvittig godt vann. Elverumsvannet har blitt kåret til landets beste. Vi har godt og nok vann, og det er viktig – ikke bare fordi vi kan tappe oss godt vann rett fra springen, men også fordi det er viktig for næringsaktører.

6. Naturlig knutepunkt. Helt siden Grundsetmartn ble startet på 1600-tallet har Elverum vært et viktig handelssentrum. Over 400 år etterpå har vi fortsatt et rikt handelsliv som vi må ta vare på.

7. Grønt klima. Med skog på alle kanter, sitter vi i Elverumregionen på første rad når det kommer til det grønne skiftet. Vi er dessuten veldig stolte av vår nye nullutslippsbydel, Ydalir der vi ligger i forkant av den nasjonale satsingen. Dessuten er det stabilt vær her – noe som også er bra for folkehelsa.

8. Skitt fiske. Her er noen hete tips fra meg: ved Gammelbudammen i Julussdalen og Graslandet i Ulvådalen er det fantastisk å fiske. Det er ikke alltid fisken setter seg på kroken, men jeg kan love deg at sjeleroen gjør det. Opplevelsen er viktigere enn fangsten.

9. Idrett og kultur. Ikke bare har vi fantastiske håndball- og fotballspillere. Vi har også norske mestere i blant annet skyting, cheerleading og friidrett. Vårt yrende musikkliv har en gledelig smitteeffekt som gjør at mange lokale navn står skrevet på den nasjonale så vel som den internasjonale musikkhimmelen.

10. Jobb i sikte. I Elverumregionen er det mange muligheter blant annet hos Forsvaret, Sykehuset Innlandet eller Høgskolen i Innlandet. I et blomstrende næringsliv har vi flere vekstbedrifter – blant dem legemiddelprodusenten, Curida – noe som er veldig spennende.

11. Starmoen aktivitetspark. Det har vokst frem et utrolig spennende område på Starmoen der man finner både golfbane, hestesenter og bilcrossbane. Det arrangeres også NM i seilflyging der.

erikhanstad
Lang rekke: Erik Hanstad er selve elverumshøvdingen, og føyer seg inn i en lang rekke ordførere i skogbyen.
erikhanstadto
Steinansikt: Erik Hanstad er kjent for sitt gode humør i ordførergjerningen. Han ønsker at både nye og eksisterende elverumsinger skal finne alt de ønsker i byen.