Denne sida er for deg som bor, burde bo eller ønsker å bo i Elverum og Åmot.

Skaper hyttesuksess i Osen

Dette er historien om ekteparet som realiserte drømmen om å kjøpe seg en gård i Elverumregionen. Det ble starten på et av Østlandets mest populære hytteeventyr.

 

Kjenner du til eventyret Furutangen? Eventyret der Lise og Jan Skogheim så lyse muligheter der andre kun så mørke furutrær. Bli sittende, så kan også du bli kjent med fortellingen om milliard-prosjektet i den lille bygda Osen, midt mellom Rena og Trysil.

Søkte roligere dager

Historien startet i 2001 da ekteparet Skogheim valgte vekk hektiske dager med krevende jobber i Fetsund. Nå ventet et nytt liv med 80 dyr på egen gård i Elverumregionen. Lise har hatt store deler av oppveksten sin på Rena, men gårdslivet var helt nytt for dem begge. I starten jobbet de begge to ved siden av driften på Moen gård.

-Vi trengte litt tilleggsvirksomhet til gården og fikk ideen om å selge noen hyttetomter, forteller Jan Skogheim.

Ekteparet så for seg at det kanskje kunne bli så mange som 100 tomter etter hvert. Lite visste de da om hva som kan skje når man satser alt på det man brenner for og ikke lar seg stoppe av andres skepsis.

Eventyrlig vekst

Responsen fra hyttekjøperne lot ikke vente på seg. På kort tid er Furutangen utviklet seg til å bli et av de mest populære områder for familier i Østlandsregionen. Det som startet som en liten hytte-ide er blitt til fem hyttefelt med nær 500 hyttetomter, et alpinanlegg, utleiehytter, caravanplasser og to spisesteder. Det har vært mange utfordringer på veien og ja de har vært nær ved å gi opp hele prosjektet. Men i stedet for å gi slipp på drømmen, har de jobbet enda hardere. I dag er 420 av hyttene er ferdig bygd og cirka 40 nye hytter skal settes opp i løpet av året.

Flere investorer er inne på eiersiden av det som i dag er blitt til tre ulike selskaper; Furutangen AS, Furutangen Aktivitetssenter AS og Furutangen Resort AS med rundt 25 ansatte fordelt på 12 hele stillinger.

Selv forklarer de suksessen med hardt arbeid, tidspunktet for satsingen, prisnivået på hyttene og konseptet til Furutangen.

For aktive familier

I Furutangen er det familielivet som står i fokus. Lise og Jan Skogheim har selv tre felles barn og deres ønske er at både store og små skal glede seg til å reise på hytta.

-Skal en barnefamilie trives på hytta må de få et tilbud om aktiviteter som passer for dem, slår Jan fast.

Alpinanlegget består av fem nedfarter, to heiser og en helt isolert barnebakke. Her er også en egen akebakkebakke for de minste og skøytebane. Dersom man ønsker større utfordringer, ligger alpinanlegget Trysilfjellet en drøy halvtimes kjøretur unna mens løypenettet ved Furutangen består av mellom 40-50 kilometer med skispor.

Om sommeren kan hytteeierne nyte fiskelivet, utfordre seg i lekeanlegget, spille i ballbingen eller kanskje ta en runde på minigolfanlegget. Idylliske Osen-sjøen med sin fantastiske sandstrand ligger ti minutter fra hytteområdet og rikssenteret for fallskjermhopping på Østre Æra er 15 minutter unna. Mulighetene er mange, gjennom hele året.

Tilbake år etter år

At konseptet Furutangen lokker, kan mamma Hege Kjørstad fra Hønefoss skrive under på. Sammen med familien sin nyter hun hyttelivet i Osen.

-Lise og Jan har gjort en fantastisk jobb med å utvikle dette stedet midt inni skogen. Furutangen er perfekt for barnefamilier. Neste år skal vi ta med oss fire andre barnefamilier fra Hønefoss hit i vinterferien, forteller Hege.

Thomas på tre år har sine aller første turer i barnebakken denne vinterferien. Her kan du se hvordan det går:

Over 80 prosent av hyttene i Furutangen er solgt til familier som bor i nærheten av Oslo. Men stedet brukes også mye av innbyggerne i Elverumregionen.

Familien Lindelid fra Elverum besøker Furutangen for første gang denne vinterferien.

-Vi har leid oss en hytte her og koser oss alle fem, konstaterer mamma May Beathe.

Minstejenta Ylva på fire år synes også at hytteferie i Furutangen er topp.

– Vi koser oss, forteller fireåringen mens de nystekte vaflene i kafeen Mattisstua går ned på høykant.

Satser videre

Eventyret Furutangen er ikke over ennå. Ekteparet ser på videre utvikling av stedet.

-Planen nå er å selge gården vår og satse alt på driften her. Vi ser at det fortsatt finnes et stort utviklingspotensiale, spesielt på arrangement- og selskapssiden, forteller Jan som gleder seg til fortsettelsen.

-Men var ikke planen å få mer ro og færre hektiske dager da dere flyttet hit til Elverumregionen?

-Det var planen ja, men nå er alt hektisk på en annen måte. Vi styrer tiden vår sjøl, det er det aller beste med dette livet, svarer Jan.