Denne sida er for deg som bor, burde bo eller ønsker å bo i Elverum og Åmot.

Jakter etter høy kompetanse

Disse fem bedriftslederne i Elverum har over 50 arkitekter og rådgivende ingeniører ansatt. I løpet av de neste 5 årene vil de trenge over 20 nye, høyt utdanna folk.

 

Tekst og foto: Elin Skramstad

Har du sett disse fem karene før? De er alle ledere i hvert sitt firma i Elverum. Hele tiden er de på jakt etter flere dyktige ansatte med rett kompetanse.

-Hvis vi finner de riktige personene, kan vi tilby jobb på dagen, sier Knut Andersen.

Han er daglig leder hos Sjåtil & Fornæss AS, et tverrfaglig planleggings-, rådgivnings- og prosjekteringsfirma med hovedkontor i Elverum. Avdelingskontorene er plassert på Gardermoen og Hamar.

Hør Knut Andersen fortelle hvorfor de kan ansette deg som har rett kompetanse på dagen.

Et unikt, stort miljø

I Elverumregionen er det en tydelig større tetthet av rådgivende ingeniører og arkitekter enn innbyggertallet skulle tilsi. Det hele startet på midten av 60-tallet og siden da har dette solide miljøet bare vokst seg større og sterkere. I dag leverer firmaene, til disse fem lederne, tjenester til store og små kunder over hele Østlandet. Men at det finnes over 50 rådgivende ingeniører og arkitekter i Elverum er for mange en godt bevart hemmelighet. Se hvor disse 50 toppfolkene arbeider nå:

  • Sjåtil & Fornæss AS: totalt 33 ansatte (17 av dem arbeider ved hovedkontoret i Elverum)
  • Bjørnstad Prosjektering AS: 13 ansatte
  • Ingeniør Hallås Elverum AS: 10 ansatte
  • Raad AS: 10 ansatte
  • Arealtek AS: 4 ansatte

Noen få av disse årsverkene er knyttet opp mot kontoradministrasjon. Resterende er arkitekter, rådgivende ingeniører og teknisk tegnere.

På jakt etter deg

Hele tiden er disse firmaene på jakt etter nye ansatte med god kompetanse. De kan tilby deg spennende utfordringer og muligheten til å være med på å påvirke byutviklingen i Elverumregionen. Her er boligprisene på noe under halvparten av Oslo-nivået, mens lønnsnivået er det samme.

-For å kunne nå de aller beste folkene, må vi kunne tilby Oslo-lønn, konstaterer Morten Bjøntegaard.

Nå er det gått fire år siden han etablerte det kommunaltekniske planleggingsfirmaet Arealtek AS. Se han fortelle mer om firmaet sitt her:

 

Ved årsskiftet headhuntet Morten Bjøntegaard sin foreløpige siste ansatte. Det ble den utflytta elverumsingen Magnus Engehaugen, som tok med seg samboer og to ett år gamle tvillinggutter tilbake til ny jobb i hjembyen.

-Vi solgte vår toroms i Oslo. Og for to uker siden kjøpte vi oss i stedet et flott hus nær Vesletjernet i Elverum, sier en godt fornøyd Engehaugen, som absolutt ikke har angret på valget om å flytte hjematt.

En spennende jobb

De fem bedriftslederne sier klart at en jobb hos dem ofte vil være mer spennende enn en tilsvarende jobb hos de største firmaene i hovedstaden. Per-Gunnar Ekren hos Ingeniør Hallås Elverum forklarer det slik.

-Bredden og tverrfagligheten her hos oss er helt unik. Våre ansatte er med i hele prosessen fra et byggemøte til selve bygget står ferdig. Hos de største firmaene er det ofte slik at du kun får ansvaret for en liten del av prosessen, før nestemann overtar, slår han fast.

Et generasjonsskifte i vente

Felles for disse fem firmaene er at de benytter Veksthuset Rekruttering for å nå ut til nye, dyktige ansatte. Bransjen står nå overfor et generasjonsskifte hvor mange av dem som var med på å bygge opp disse firmaene, snart skal over i pensjonistenes rekker. Det betyr en hard kamp om de beste folka i årene som kommer.