Denne sida er for deg som bor, burde bo eller ønsker å bo i Elverum og Åmot.

På toppen av væla

Selv om Leif Tore Surén er en jordnær sørskogbygding, er det på toppen av væla han trives best. (Foto: Karoline Almås Sørensen)

Navn: Leif Tore Surén Alder: 31 Yrke: Programleder i Elverumsradioen Bosted: Sørskogbygda Sørskogbygda-patrioten, Leif Tore Surén (31) trives best på toppen av væla. Toppen(e) finnes i hjembygda hans i Elverum. Tekst: Karoline Almås Sørensen 1. Siljuberget. Fra toppen kan du … Les videre

Navn: Leif Tore Surén
Alder: 31
Yrke: Programleder i Elverumsradioen
Bosted: Sørskogbygda

Sørskogbygda-patrioten, Leif Tore Surén (31) trives best på toppen av væla. Toppen(e) finnes i hjembygda hans i Elverum.

Tekst: Karoline Almås Sørensen

1. Siljuberget.

Fra toppen kan du se helt over til Toten – og Mjøsa, om sola skinner riktig. Her spiser jeg niste og nyter kveldssola. Jeg er et toppmenneske og liker topper, og å ha utsikt. Jeg føler meg innestengt om jeg ikke har naturen rundt meg, slik jeg har i Sørskogbygda. Her er det fredelig og godt samhold – og bare 15 minutter til sentrum.

2. Høgknøsen.

Med sine 715 meter, er Høgknøsen Nord-Europas høyeste barskogkledde fjell. Det er barskog over hele berget, som i og for seg kan hindre utsikten, men da klatrer man bare opp i et tre slik at man virkelig ser utover. Å ha utsikt er så behagelig og befriende. For øvrig går du forbi sætra til statsminister Haakon Lie på vei opp.

3. Li-runden.

Her får du mange sanseinntrykk: du går både på asfalt og grus, har trær nesten helt i veien før du igjen kommer til åpent landskap med jorder på begge sider. Dette er en runde jeg går ofte, og er nok mer en tur for å skue innover enn utover. Om jeg lengter etter utsikten, har det hendt at jeg har satt meg på hustaket.

 

PÅ TOPP: Finnes det bedre sted å ta inn Sørskogbygda enn fra toppene? Ikke for Leif Tore Surén som gjerne nyter verden fra høyden. (Foto: Privat)
PÅ TOPP: Finnes det bedre sted å ta inn Sørskogbygda enn fra toppene? Ikke for Leif Tore Surén som gjerne nyter verden fra høyden. (Foto: Privat)