Denne sida er for deg som bor, burde bo eller ønsker å bo i Elverum og Åmot.

Pilegrimsleden er perfekt for løping

PILEGRIM: Franziska Skogsholm velger seg Pilegrimsleden forbi Løpsjøen når hun skal trene. (Foto: Karoline Almås Sørensen)

Navn: Franziska Skogsholm Alder: 19 Familie: Mor Hildegunn, far Bjarne og søsknene, Luella, Malika og Vinjar. Yrke: Kontor- og administrasjonslærling og elev på videregående skole Bosted: Tallmoen i Åmot kommune. Langrennsløperen, Franziska Skogsholm (19) trener hver dag for å bli … Les videre

Navn: Franziska Skogsholm
Alder: 19
Familie: Mor Hildegunn, far Bjarne og søsknene, Luella, Malika og Vinjar.
Yrke: Kontor- og administrasjonslærling og elev på videregående skole
Bosted: Tallmoen i Åmot kommune.

Langrennsløperen, Franziska Skogsholm (19) trener hver dag for å bli bedre – og gjerne på sitt favorittsted, Pilegrimsleden.

Tekst: Karoline Almås Sørensen

 

1. Perfekt underlag

Siden jeg går aktivt på ski for Åslia skilag, trener jeg også hver dag med en hviledag innimellom. På sommeren løper jeg blant annet en del, og da er det veldig viktig å kunne løpe på mykt og godt underlag, og det finnes på Pilegrimsleden. Det er veldig fint å kunne slippe å løpe på asfalt.

2. Løpsjøen

Utsikten her er et stort pluss. Pilegrimsleden går noen steder skulder om skulder med Løpsjøen, noe som gjør det ekstra fint å løpe her. Det blir en fin avveksling fra skog til vann. Jeg bruker ikke å høre på musikk når jeg løper – jeg føler ikke at det hjelper noe uansett – og da er det veldig bra å kunne løpe her hvor det er så rolig og fint.

3. Kort avstand

Jeg trener en del med utgangspunkt i Rena leir; blant annet går jeg på rulleski, trener styrke og bruker Tufteparken. Fra leiren går også 15-kilometerløypen som er passelig når man skal ha en langtur, og da kommer man inn på Pilegrimsleden etter noen kilometer. Her kan man dessuten løpe nesten hele veien uten å treffe asfalt – det er terreng hele veien.

LØYPE: Franziska Skogsholm trener ofte med utgangspunkt i Rena leir, og løper gjerne 15-kilometersløypen som fører henne til Pilegrimsleden. (Foto: Karoline Almås Sørensen)
LØYPE: Franziska Skogsholm trener ofte med utgangspunkt i Rena leir, og løper gjerne 15-kilometersløypen som fører henne til Pilegrimsleden. (Foto: Karoline Almås Sørensen)