Denne sida er for deg som bor, burde bo eller ønsker å bo i Elverum og Åmot.

Det er lov å lykkes i Elverumregionen

Han møtte mye skepsis, men selv var han aldri redd for ikke å lykkes. I dag er praksisen til yoga-instruktør Martin Aga Schioldborg kjent langt utover regionens grenser.

Tekst og foto: Elin Skramstad

Du må være tålmodig, ha tro på det selv og vite at det du selger er kvalitet. Samtidig bør drivkraften din ligge et annet sted enn tanken på kun å tjene penger.

Sier Martin Aga Schioldborg (38). Han sitter på ei blå matte inne i sitt eget Yoga-senter. I dag er det fem år siden han åpnet dørene til sin egen praksis i Gamle Trysilveg 6. Det er også fem år siden han og kona Alexandra (33) tok med seg barna sine og flyttet fra Tøyen og hjematt til Elverum. Et stort valg de aldri har angret på.

Rom for vekst

Leiligheten på Tøyen begynte å bli litt liten for familien på fire. Samtidig vokste drømmen om mer frihet og større boltreplass for barna. Både Martin og Alexandra har vokst opp i Elverum og her har de nettverk med både familie og venner.

Vi ville ikke bruke fritiden vår på å pendle. Så derfor tok vi valget om å flytte hjem. Det er blitt utrolig bra, og mye bedre enn jeg egentlig hadde trodd

Innrømmer Alexandra. For hun merket raskt at Elverum hadde utviklet seg. Det var ikke lenger det samme stedet som hun flyttet fra etter videregående.

På mange måter blir vi nå kjent med Elverum og nærområdene på nytt.

Å skape sitt eget liv

Martin hadde allerede jobbet med yoga i mange år, men det var først i Elverum at han tok valget om å starte opp for seg selv. Det har gått bra, med en kundegruppe som kommer fra hele Innlandet.

Samtidig fikk Alexandra raskt jobb på voksenopplæringen i Elverum. I dag arbeider hun som lærer ved Elverum videregående skole samtidig som hun tar en mastergrad ved siden av. I tillegg er hun aktiv i lokalsamfunnet og en av ildsjelene i Volumfestivalen.

Det handler om å skape ditt eget liv. Det må du ta ansvar for selv

Mener Martin og Alexandra som selv aldri har angret på at de tok valget om å flyttet hjematt.