Denne sida er for deg som bor, burde bo eller ønsker å bo i Elverum og Åmot.

– Du må våge for å vinne

Selv var hun bare 19 år da hun startet opp sitt første selskap. Bli bedre kjent med en av Europas beste, unge entreprenører, Therese Albrechtson (29) som vet hvordan du kan snu motgang til medgang.

Min aller største seier er da jeg klarte å kjempe meg tilbake etter ulykken. Jeg kunne blitt lam eller mistet livet. Jeg var heldig, forteller Therese Albrechtson.

Det er tidlig formiddag en dag før jul i Elverum sentrum. Inne på kafeen er det lunt og varmt – stille og rolig. Therese har lagt fra seg mobilen. Hun merker det godt allerede. Livet her i Elverumregionen er trygt og hun finner en fin ro. Hun stresser mindre. Lever mer – akkurat her og nå. Det er bare tre måneder siden hun, som en av Europas mest spennende entreprenører, flyttet hit til Elverumregionen. Samboer Michael Apelgren er den nye, spillende treneren på herrelaget til Elverum håndball. Sammen med sin snart tre år gamle datter har den lille familien fått en varm og god start her.

Så ingen begrensninger

Forretningseventyret startet for 10 år siden. Therese var 19 år og ferdig med videregående skole.  Mulighetene lå og ventet på henne. Men hun måtte gripe dem selv – tro på dem  – og holde fast i dem. Hun lånte flere hundre tusen kroner, takket nei til skoleplassen på Handelshøyskolen og satset alt på å etablere sitt eget selskap. Hun ville selge en forsvarsspray!

-Det var mange som sa til meg: «Tenk om du mislykkes» Men da svarte jeg bare: «Tenk om jeg lykkes», forteller Therese. Og det gjorde hun. Allerede etter et halvt år hadde hun omsatt forsvarssprayen for over en million kroner.

Slik var starten.

– Jeg så ingen begrensinger, kun muligheter. Skolen kunne vente litt, forteller hun.

Siden den gangen er det blitt flere nye selskaper og mange utmerkelser. Som 23-åring ble hun kåret til «Europas beste unge entreprenør» I 2006 ble hun «Sveriges uvanligste bedriftsleder» og to år etter «Årets kvinne» i magasinet «Damenes Värld» Pluss en rekke flere priser og store intervjuer i aviser, radio og på tv. Nå er hun også en ettertraktet foreleser og inspirator. Hun har gitt ut sin egen bok «Våga, Vårda, vinn!» om å gjøre drømmer til virkelighet og bidratt på en syv-åtte andre bøker.

Du må våge for å vinne

-Om du går samme vei som alle andre, får du samme resultatet, sier Therese.

Hun kan mye om det å være utenfor sin trygghetssone – der magien skjer – der du kommer nærmere dine mål og drømmer.

-Hvis du vil realisere din drøm, finn først svaret på «Hva er det verste som kan skje?» Kan du leve med svaret du får? Tenk om du lykkes, forteller Therese.

Den store smellen

Men livet har ikke bare vært oppgang for Therese. I 2007 ble absolutt alt snudd på hodet en dag hun var alene hjemme. Plutselig falt hun stygt i trappen og slo hodet sitt kraftig.

-Jeg husker det ikke selv. Men på en eller annen måte har jeg hentet fram krefter nok til å kjempe meg ut av huset og inn i bilen min. Her tok jeg kontakt med flere via mobilen min og fortalte hvor jeg var – så sloknet jeg, forteller hun.

Therese fikk store skader i hodet og var borte fra forretningslivet i over halvannet år. Løsningen ble å legge vekk alt som hadde vært og kun tenke på hvor hun var her og nå.

-Jeg måtte ta utgangspunkt i dette stedet og så bestemme meg for hvor jeg ville ut fra det. Jeg er stolt av at jeg klarte å kjempe meg tilbake, sier hun.

Ditt eget ansvar

I dag er dagene preget av mye reising, spesielt mellom Elverum – Gøteborg – Stocholm. Men likevel har hun rukket å bli godt kjent med hva Elverumregionen har å by på. Og det imponerer henne.

-Vi er så positivt overrasket over alt som skjer her. Det er masse aktiviteter, men for å få et nettverk, må du selv ta del i disse. Du kan ikke sitte hjemme og vente på at folk skal bli kjent med deg, forteller hun.

– Hvilke drømmer har du for framtiden din?

-Jeg lever i nuet. Vi vet ikke hva framtiden bringer eller om den finnes. Derfor handler det om å gjøre hundre prosent ut av tiden her og nå, slår 29-åringen fast.