Denne sida er for deg som bor, burde bo eller ønsker å bo i Elverum og Åmot.

Et eldorado for aktiviteter, året rundt

11 GODE GRUNNER TIL Å FLYTTE TIL ELVERUMREGIONEN: For Superbirkebeiner, aktivitets- og naturelsker, Ragnhild Bolstad finnes det knapt bedre sted enn Rena. 

Tekst og foto: Karoline Almås Sørensen


Navn: Ragnhild Bolstad
Alder: 53
Bosted: Rena
Yrke: Daglig leder, Rena idrettspark
Sivilstand: To barn

1. Snø så langt øyet skuer. Man kan si at Rena er et snøhøl – og det er i og for seg sant – men slik som klimaet er nå er vi heldige som har snø og kan gå på ski langt ut i påska. Mange steder kan man ikke gå på ski, men her har vi som oftest skiføre helt fra tidlig november til april eller mai.

2. Nærhet til fjellet. Det er kort vei til fjellet, sommer som vinter. Man skal ikke mer enn to timer unna før man er på vidda, og det er snø og fjell overalt. Om vinteren kan man ikke få det finere enn på Hemmelkampen og omegn. Når det er skare, sol og vindstille er det en helt utrolig opplevelse, og man kan skøyte overalt hvor man ønsker. Det er bare snø, fjell og vidder så langt øyet kan se.

3. Ut på tur. Det er så mange turmuligheter her, både på sommeren og vinteren. Man kan sykle, gå til fots, gå på ski, både i sentrum og i terrenget – det finnes noe for alle. Dessuten er Rondane bare to timer unna.

4. Rena idrettspark. Vi har allerede mange fasiliteter, og det kommer bare mer og mer. Vi har svømmebasseng, Tuftepark, lysløype, varmebasseng, tennisbane, utendørs basketballbane, friidrettsstadion, hinderløype og fotballbane. Det er et eldorado om du er glad i aktivitet!

5. Birkebeineren. Jeg tror ikke jeg hadde orket å gjennomføre Birkebeineren hvert år om det ikke var for at jeg bodde på Rena – og jeg i stedet måtte reise for å komme hit. Birken er Norges største mosjonsarrangement både på ski og sykkel, og at vi har Birken her er bra både for de som vil delta og de som er tilskuere.

6. Rikt kulturliv. På Rena er de flinke til å arrangere lokale rockekonserter så vel som konserter med større artister, og setter opp et bredt kinoprogram i de fine kinosalene.

7. Elver og sjøer. Vi er nær flere fine vann både for å padle og bade i. På Rena har vi Prestsjøen, og i Osen finnes kjempebadestranda på Osensjøen.

8. Fred og ro. Jeg tror folk er lei bråk, støy, kø og mas. Det finnes ikke bilkøer på Rena. Det er et lite sted, og for meg betyr det mye at jeg kan bo her hvor det er stille og rolig, og man ikke trenger å stresse.

9. Jakt og fiske. På Rena får man i både pose og sekk. Jeg har selv jaktet elg på Rena, og det er en veldig spenning i det. Om du heller vil at det skal rykke i snøret, har vi Renaelva som er kjent for sitt gode fiske

10. Tilbud til barn og unge. Aktivitetstilbudet for barn og unge på Rena er veldig stort, og det betyr mye. Jeg er trener i Åslia skilag og har trent unger i 25 år. Det gir meg en veldig motivasjon å se hvor moro de har det.

11. På hils med sambygdinger. Rena er et lite samfunn hvor alle kjenner alle, noe det både er pluss og minus med – men for min del er det mest pluss. Folk vet hvem du er og du kan slå av en prat med folk du tilfeldigvis møter på gata. Om du liker kontakt med lokalsamfunnet, er det oversiktlig og fint på Rena.

Ragnhild Bolstad synes livet er best ute, og hun tar mer enn gjerne for seg av Elverumregionens vakre natur.
Ragnhild Bolstad synes livet er best ute, og hun tar mer enn gjerne for seg av Elverumregionens vakre natur.