Denne sida er for deg som bor, burde bo eller ønsker å bo i Elverum og Åmot.

Et godt øye til Elverumregionen

11 GODE GRUNNER TIL Å FLYTTE TIL ELVERUMREGIONEN: Da optiker Marianne Haglund utdannet seg, valgte hun et yrke som gjorde at hun kunne bo og jobbe nært hjemstedet, Rena. Nå vil hun være med og løfte lokalt næringsliv til nye høyder.

Tekst og foto: Karoline Almås Sørensen


Navn: Marianne Haglund
Alder: 37
Bosted: Åsta øst
Yrke: Optiker og eiendomsutvikler
Sivilstand: Samboer, tre biologiske barn og fostermor til to

1. Nydelig natur. Det er naturen som er Elverumregionen for meg, og jeg er veldig opptatt av å være ute i den flotte naturen vi er så heldige å ha rett utenfor dørstokken.

2. Hjelper hverandre. Folk er hyggelige med hverandre her, og det er alltid noen som stiller opp om du trenger hjelp til noe. Det er et nært og hyggelig lokalsamfunn.

3. Nyskaping. Det er mange muligheter for å tenke nytt i Elverumregionen, og man kan drive utradisjonelle virksomheter her. Vi har blant annet bryggerier, bedrifter som produserer kortreist mat og folk som satser på turisme.

4. Naturlig vinter. Vi har ekte snø og milevis med skiløyper.

5. Tur i skog og hei. Det er store muligheter for å bruke fritiden din på føttene, enten på flatmark eller på en fjelltopp. Du kan være liten eller stor, ung eller gammel. I Elverumregionen finnes det traseer for alle.

6. Levende historie. Det er en fantastisk arkitektur i området, med mange fine, historiske bygninger som det er verdt å ta vare på – blant annet er en del utstilt og i bruk på Glomdalsmuseet. Du er likevel ikke nødt til å dra på museum for å se fine hus og gårder i Elverumregionen; de finnes overalt her.

7. Fart og liv. Tenk på alt som finnes av sport- og fritidsaktiviteter: vi har hoppbakker, golfbane, håndball, fotball, slalåm, fallskjermhopping, fjellklatring og bilcross. Det er virkelig noe for alle.

8. Fint fellesskap. Folk i Elverumregionen er flinke til å ta godt vare på hverandre. Man står sammen og lager et godt fellesskap som det er trygt å være i.

9. Hytteland. Det finnes så mye forskjellig landskap, og det er mange som bygger hytter her, både i Furutangen i Osen så vel som Digeråsen og Skramstadsætra på Rena. Det er flotte hytteområder med skiløyper og slalåmbakker for store og små.

10. Høgskolen i Innlandet. Både på Campus Rena og Campus Elverum er det mye flott ungdom som bidrar positivt til lokalsamfunnet. Dessuten er det et enormt fagmiljø på Høgskolen i Innlandet som kan være med å bidra til næringsutvikling i Elverumregionen.

11. Forsvaret. Hva hadde vi vært uten Forsvaret? De ar vare på sine ansatte og bidrar med så mye – ikke bare arbeidsplasser, men også til utvikling og ellers inn i lokalsamfunnet. Her på Rena er det både svømmehall og idrettshall.

marianne
Gårdsliv: Hjemme på Berger gård har Marianne Haglund bygget seg kontor i det gamle geitefjøset. I tillegg til jobben som optiker, jobber hun seg frem som eiendomsutvikler.
marianneto
Engasjement: Marianne Haglunds planer og engasjement for det lokale næringslivet skaper begeistring hos næringssjefen, Marie Bohman Låte.