Denne sida er for deg som bor, burde bo eller ønsker å bo i Elverum og Åmot.

Finner meningen med livet på landet

Etter å ha lett i mange år, fant de endelig sitt drømmested. Nå ønsker Trond Einar Solberg Indsetviken og Robert Khoury å dele sin glede med andre.

Tekst og foto: Elin Skramstad

Høna Henriette sitter rolig på armen. I bakgrunnen skimtes den over hundre år gamle låven og fjøset mens grønnsakshagen, urteplantene, hønsegården, potetåkeren og bæralléen ligger like bortenfor. Her er det ingen biler som suser raskt forbi eller støyende gressklippere som startes opp på nabotomta. Det er stille.

Fant drømmestedet

Det er nå snart ett år siden billedkunstneren Trond Einar Solberg Indsetviken (56) og galleristen Robert Khoury (49) fant småbruket de hadde lett så lenge etter. Det ligger i Julussdalen i Elverum kommune, der Trond Einar tilbrakte mange varme sommerdager og kalde vinterkvelder da han var liten gutt. Endelig fikk de muligheten til å bytte ut tilværelsen på et aktivt byggefelt på Hedmarken med ro og stillheten i Elverumskogen.

Man må tørre å ta noen valg i livet. Vi ønsker å leve mer i pakt med naturen og utnytte de ressursene som naturen byr på. Den muligheten får vi her.

Forteller Trond Einar. Han håper at andre som også lengter etter et roligere liv på landet, tør å ta sjansen. Om du har lyst til å realisere noe, så gjør det. Livet stopper ikke før du er død, slår 56-åringen fast.

 

Å gi en opplevelse

Trond Einar og Robert har spennende planer for framtiden på småbruket sitt. Arkitekttegningene er klare og iveren stor. Men ennå gjenstår mye arbeid og tillatelser før framtidsdrømmen kan realiseres.

Vi ønsker å utvikle låven vår til å bli et flott amfi med både et galleri, verksteder, kanskje en kunstcafe og kunstbibliotek, forteller Robert.

På denne måten ønsker de å gi andre mennesker en opplevelse og muligheten til å føle på hvordan det er å leve slik, så tett på naturen.

I mange år har de drevet Natthagen galleri i Løten. Det gjør de fortsatt, men i framtiden kan det bli slik at de flytter Natthagen over til Julussdalen.

På småbruket i Julussdalen lever de tett på naturen. Her dyrker de også sine egne grønnsaker, urter og poteter. De farger også sitt eget garn på disse gamle Norgesglassene.

Mange fordeler på landet

Selv ser de veldig mange fordeler med å bo på landet. Riktignok tar det litt tid å kjøre til butikken, men hvis planleggingen er god, så trenger man ikke å reise dit så ofte. Robert kan ikke tenke seg noe bedre enn å starte dagen med en skogstur i bilen. Da kan man våkne opp og gripe dagen i takt med at man nærmer seg byen og sentrum.

Det er godt å bo slik, både for helsa og hjernen. Det gjør heller ingenting at avgiftene er lavere og eiendommene rimeligere her enn i sentrum, sier Robert.

Oppsøker folk og byer

Både Trond Einar og Robert er sosiale og glade i folk. Samtidig priser de muligheten de nå har til å roe helt ned og kun lytte til stillheten, dyrelivet og vinden som danser seg fram mellom trærne.

Når du bor i en by, er det ikke så lett og bare reise til bygda. For hvor skal du bo da? Men når du bor på bygda kan du oppsøke alle byer du kan tenke deg. Det synes jeg er så flott.

Sier Trond Einar, før han forteller om de mange reisene han og Robert har tatt. Nå har de derimot startet på en ny reise, reisen mot å kunne dele sin naturglede og kunstverden med flere.

Hvis du ønsker å vite mer om hvordan livet på bygda i Elverumregionen er, er du velkommen til å ta kontakt med Trond Einar Solberg Indsetviken på epost.