Denne sida er for deg som bor, burde bo eller ønsker å bo i Elverum og Åmot.

Fra storbylivet til mange muligheter i Elverum

11 GODE GRUNNER TIL Å FLYTTE TIL ELVERUMREGIONEN: Catrina White har bodd i både London, Toronto, Miami og New York, men da hun skulle slå seg ned og etablere familie var det bare ett sted i tankene hennes; hjembyen Elverum.

Tekst og foto: Karoline Almås Sørensen


Alder: 43
Bosted: Elverum
Yrke: Innehaver, Kafé Øst
Sivilstand: Gift, to barn 

1. Kjent og kjær. Det aller viktigste for meg da jeg skulle etablere meg med familie etter å ha bodd i utlandet i over ti år, var at jeg kunne gi barna mine den samme, trygge oppveksten som jeg hadde i Elverum. Det er passe stort og du kjenner de fleste.

2. Familie. Moren min er fra Elverum og driver butikk vegg-i-vegg med kafeen min, mens faren min er fra Italia. Hver ettermiddag når barna er ferdig på skolen møtes vi på kafeen som en ordentlig italiensk familie.

3. Åpne mennesker. For min egen del var det så greit å komme tilbake og automatisk ha venner her, i form av barndomsvennene mine fra min egen oppvekst i Elverum. Det gikk veldig kjapt å komme inn i miljøet her.

4. Trygt for barna. Vi kan bare slippe barna ut uten at vi trenger å sitte hjemme og bekymre oss. De er fem minutter unna alt, uansett hvor de er.

5. Fritidssysler. Elverum har det meste når det kommer til fritidstilbud til barna. Det er turn, håndball, fotball, svømming – ja, det meste du kan tenke deg.

6. Kommer frem i en fei. Elverumregionen ligger midt mellom storbyen og store fjell. Det er korte avstander til det meste du kan ønske.

7. Senkede skuldre. Da jeg bodde i storbyer og jobbet som grafisk designer var det hele tiden et jag etter å være nyskapende og trendy. Det synes jeg det er mindre av her.

8. Jakt og fiske. Mannen min, Lenroy er fra Jamaica, og for ham var det en omstilling å komme til Elverum. Men nå – nå har han blitt helt hektet på jakt og fiske. Hvis han ikke er i Engersjøen, er han i Osensjøen, Storsjøen, Glomma eller Mjøsa. Han er med på alt av fiskekonkurranser.

9. Gode gründerforhold. Du har flere muligheter som gründer her enn i en storby. Jeg hadde aldri turt å sette hus og hjem på spill og startet kafé i Oslo, men her er det litt mer avslappet. Man slipper å hele tiden stresse med å ligge foran andre, og dessuten kan det være en fordel å være ny og tenke annerledes.

10. Full kalender. Det er mye som skjer her, og hvis du følger med kan du være opptatt hver dag. Av store ting som skjer synes jeg både Volumfestivalen, Festspillene i Elverum og Smaksfestivalen er spennende.

11. Nært og godt. Det er kort vei til alt, enten du skal til svømmehallen, på kino, restaurant eller butikker.

 Gründer: Etter mange år som grafisk designer snudde Catrina White om på tilværelsen og startet Kafé Øst i Elverum. Foto: Karoline Almås Sørensen.
Gründer: Etter mange år som grafisk designer snudde Catrina White om på tilværelsen og startet Kafé Øst i Elverum. Foto: Karoline Almås Sørensen.
Kort vei: For Catrina White var det ikke langt fra Toronto til Elverum. Hjembyen var et naturlig valg da hun skulle etablere familie. Foto: Karoline Almås Sørensen
Kort vei: For Catrina White var det ikke langt fra Toronto til Elverum. Hjembyen var et naturlig valg da hun skulle etablere familie. Foto: Karoline Almås Sørensen