Denne sida er for deg som bor, burde bo eller ønsker å bo i Elverum og Åmot.

Flyttet hjem og bygde drømmehuset

Å bygge sitt eget hus er vanskelig å realisere midt i Oslo-gryta. Men i Elverumregionen ligger tomtene og venter på deg.

Tekst og foto: Elin Skramstad

Seks år gamle Karoline er hoppende glad. Om kun få uker blir hun skolejente. Det er stort det, og ingenting å grue seg til. For Karoline kjenner nesten alle de andre barna hun skal gå i klasse med. Hele 14 av dem bor faktisk i samme boliggate som hun selv.

-Det er helt utrolig, men her på dette nye byggefeltet er det barn i alle husene, forteller pappa Torgrim Thronæs.

Bygde sitt eget drømmehus

Det er gått nøyaktig ett år siden familien Thronæs pakket ned livet sitt i Oslo og satte kursen hjematt til Elverum. Her ventet nye jobbmuligheter, familie, venner og et flunkende nytt, stort hus på dem.

-For oss ble det en kombinasjon av mange ting som gjorde at vi valgte å flytte tilbake til Elverum. Det er et stort valg, men vi har absolutt ikke angret oss, konstaterer Camilla Thronæs.

For i Elverum fikk de muligheten til å kjøpe seg sin egen tomt og bygge sitt eget hus. Den drømmen er svært vanskelig å realisere i Oslo.

En trygg oppvekst

For Camilla og Torgrim er det også viktig å kunne gi datteren en trygg og god oppvekst, lik den de selv husker fra barndommen.

-Vi har lyst til at Karoline skal gå på skole her i Elverum. Derfor valgte vi å flytte i fjor, slik at hun fikk tid til å bli kjent med andre barn før skolestart, forteller Camilla.

Selv var de aldri redde for at de ikke skulle få seg jobber i Elverumregionen. Riktignok var de innstilt på at en av dem kanskje måtte pendle inn til Oslo i starten, men slik ble det ikke. I dag arbeider Camilla som sosionom i Elverum kommune mens Torgrim er leder for idrettsavdelingen på Elverum videregående skole.

-Vi trives utrolig godt her, konstaterer Torgrim som beskriver at han har en konstant god feriefølelse i kroppen.

Det er heller ingen tvil om at datteren Karoline stortrives i sin nye hjemby.

-Se, jeg har til og med fått trampoline. Også har jeg så mange venner å leke med, hele tiden, sier seksåringen fornøyd.