Denne sida er for deg som bor, burde bo eller ønsker å bo i Elverum og Åmot.

Hytte i Digeråsen – en del av Birkebeinerriket

– Når vi setter oss i bilen på fredager kjenner jeg hvordan skuldrene senker seg, sier Anne. I snitt blir hytta til Anne og Pål brukt annen hver helg gjennom hele året. – Hovedårsaken til at vi valgte Digeråsen var avstanden til Oslo i kombinasjon med prisnivået. Når vi først kom for å se, falt vi pladask for plassen. Her får vi mye igjen for pengene, konstaterer Pål.

Varierte aktiviteter

Anne og Pål var tidlig ute og av de første som bygde seg hytte i Digeråsen i 1999. Mange av hyttenaboene har hatt hytte like lenge, og miljøet i Digeråsen er svært godt.

– En helg på hytta kan være veldig sosial. Vi har både After Ski og After Golf her i hyttenabolaget, forteller Anne.

De er flittige hyttebrukere, og hytta blir brukt gjennom hele året – også av barna som nå etter hvert er blitt voksne.

– Som familie kan vi gjøre alt her, sier Pål. Aktivitetene i området rundt er viktige, og både golfbane, alpinbakken, langrennsspor og vandringsstier blir flittig brukt. Løypene er gode og løypenettet er stort nok til at vi ikke går i kø. Vi setter stor pris på å få være litt mer alene her, fortsetter Pål.

Både golfbanene og alpinanlegget har vært på plass her allerede siden tidlig nittitall. Siden det har Rena IL tatt over driften, og i år har anlegget fått kunstsnø. Nå er det åpent både kvelder, helger og i ferier.

Kommer langveisfra

Hytteeierne er flinke til å bruke Rena sentrum og de tilbud som finnes.

– Vi har blitt veldig godt mottatt av lokalbefolkningen her i Åmot, sier Pål. – Ja, men så er vi da veldig bevisste på å bruke lokale butikker og tilbud, og etter hvert er vi blitt godt kjent. Her får vi riktig god service, tilføyer Anne.

Nye hytteeiere finner oftest veien hit gjennom anbefalinger fra andre. De som har hytter i Digeråsen kommer stort sett fra Oslo-området, men også så langt vekk fra som Ålesund. Det er folk i alle aldre; både seksti pluss og barnefamilier, ettersom noen av hyttene har vært gjennom generasjonsskifter. Jul og påske er en travel tid i Digeråsen, siden flere generasjoner ofte møtes på hytta. Nå står påsken for døren med storinnrykk av gjester.

Åmot kommune har den seneste tiden arbeidet aktivt for utvikling av området Åmot Vestfjell, der det i den nye arealplanen åpnes opp for hytteutvikling i området mellom Digeråsen og Skramstadsætra. Dette vil by på mange nye muligheter de kommende årene.

Informasjonskveld om hyttelivet i Birkebeinerriket

Den 11. april arrangerer Åmot kommune informasjonskveld, kl. 18.00–21.00 i Rådhuset. Tematikken for kvelden er følgende:

  • Kultur og natur i Birkebeinerriket
  • Utvikling i Åmot Vestfjell
  • Flytt til hytta

Det vil bli enkel bevertning. Påmelding senest innen 7. april til hkm@amot.kommune.no. Merk e-posten med «Påmelding informasjonskveld».

Les invitasjonen her.


079