Denne sida er for deg som bor, burde bo eller ønsker å bo i Elverum og Åmot.

Inkluderende lokalsamfunn, omgitt av vakker natur

11 GODE GRUNNER TIL Å FLYTTE TIL ELVERUMREGIONEN: Selv om hun noen ganger lengter hjem til havet, går ikke Camilla Brevik tom for grunner til å bli boende i Østerdalens skoger.

Tekst og foto: Karoline Almås Sørensen


Navn: Camilla Brevik
Alder: 34
Bosted: Rena
Yrke: Presse- og informasjonsoffiser i Hæren
Sivilstand: Gift, to barn

 1. Jobb. At jeg og mannen min jobber i Forsvaret, er grunnen til at vi flyttet til Rena; vi fikk jobb her. Vi trives utrolig godt og oppfører oss som om vi skal bli boende for alltid.
 2. Tilbud til barna. Før vi flyttet hit søkte jeg opp informasjon om barnehage og skole. Jeg fikk høre mye positivt, som jeg gladelig skriver under på i dag. Å ha foreldre i Forsvaret kan påvirke barnas hjemmesituasjon. Det kan til tider være en del reise og fravær fra hjemmet som krever litt ekstra av de små. Det har de ansatte i barnehage og skole mye god og relevant erfaring med slik at de håndterer og følger opp på en god måte.
 3. Oppfylt boligdrøm. Det er relativt lave boligpriser på Rena så det er ikke vanskelig å komme inn på boligmarkedet her. Det har gjort at vi har oppfylt husdrømmen vår med et utrolig flott hus med en fin tomt der jeg kan pusle i hagen og utvikle mine grønne fingre.
 4. Lokalt engasjement. Rena er et lite lokalsamfunn, noe som gjør det lett å engasjere seg og å være med å bidra. I Oslo kunne du ikke bare ha sagt «Jeg vil være med i 17. mai-komiteen» og fått plass, men det kan man her på Rena – og det gjorde jeg. Det er gøy og givende å engasjere seg, og det er en flott arena å bygge opp tilhørighet på. Du hører til et sted fordi du bidrar, og dét skaper trivsel.
 5. Gode naboer. Det kan være vanskelig å flytte til et nytt sted, men vi har altså fått verdens flotteste naboer som gjør det lett å bo her. De er såpass gode naboer at de ringer oss og spør om de skal gå og skru opp varmen hos oss hvis det har blitt kaldt mens vi er bortreist. De er inkluderende og gjør at vi trives.
 6. Innlandskysten. Jeg vokste opp ved havet, som jeg elsker – og derfor elsker jeg Osensjøen, Prestsjøen og Glomma. Med sandstrand og badetårn er det et flott tilbud til en som gjerne skulle vært nærmere saltvann.
 7. Vintersport. Det var mange alpinbakker nær der jeg vokste opp så jeg er så glad for å ha alpin- og skisenteret i Digeråsen. Utvalget av bakker som de har fått til på et lite sted som Rena er imponerende. Sammen med skøytebanen på Prestsjøen er det et flott vintertilbud for både barn, ungdom og voksne.
 8. Ute i det fri. Vi kjøpte oss hytte i nabokommunen, og å ha tilgang på urørt, norsk natur rett i nærheten er uslåelig. Jeg er så glad for at jeg kan gi ungene gode naturopplevelser både i skogen og på snaufjellet.
 9. Stabile årstider. Slapsevinter er ikke ordentlig vinter. På Rena er det vinter med ordentlig snø. Det er herlig med så stabile årstider, og ikke minst synes jo en søring som har bodd i Finnmark at det er deilig med gode sommerdager også.
 10. Praktisk plassering. Å komme ut av kommunen er like viktig som å komme inn, for vi får jo familie og venner på besøk. Veier har blitt bygd ut de siste årene, og det er kort vei til både by og flyplass. Det føles ikke som Elverumregionen er langt unna, det føles nært. Det er bare to timer unna hovedstaden noe som gjør at man kan bruke tilbudene i Oslo, og så dra hjem til Rena igjen.
 11. Køfri hverdag. På Rena har vi veldig mye innenfor kort rekkevidde, og vi slipper å sitte i bilkø. Vi kan gå sammen til butikken og til barnehagen, og jeg kan jogge til jobb. Det gjør at jeg må bruke lite tid i bilen på ting som ikke gir meg noe, og at jeg vinner verdifull tid som jeg kan bruke på andre ting.
Camilla Brevik er glad for at barna, Brage og Mie får vokse opp i et trygt og oppmerksomt miljø på Rena.
Camilla Brevik er glad for at barna, Brage og Mie får vokse opp i et trygt og oppmerksomt miljø på Rena.
Det var jobben i Forsvaret som trakk Camilla Brevik og familien til Rena. Nå er de en del av lokalsamfunnet. Foto: Karoline Almås Sørensen
Det var jobben i Forsvaret som trakk Camilla Brevik og familien til Rena. Nå er de en del av lokalsamfunnet.
Foto: Karoline Almås Sørensen