Denne sida er for deg som bor, burde bo eller ønsker å bo i Elverum og Åmot.

-Ja, Jöss vi greide det!

Du trenger ikke ha dyre lokaler i storby for å lykkes med eget designbyrå. Fra luftige lokaler midt i Elverum sentrum løfter Jöss sine kunder til nye høyder.

Tekst og foto: Elin Skramstad

Vinduene er store og logoen tøff. Innenfor døra venter en svart skinnsofa, en grønn lenestol og svære Mac-skjermer. Utenfor står partnerne Anita Ulvebne (34) Catrina White (39) og Marius Fossum (41) og smiler. Dette er deres lokaler. Dette er designbyrået Jöss.

Visuell kommunikasjon

Det er gått fire år siden Jöss ble etablert. Et designbyrå i Elverum som lever av å hjelpe andre med deres visuelle kommunikasjon. På kundelisten finner vi navn som VG, Elverum håndball, Hedmark fylkesmuseum og Elverum kommune. For to år siden ble Jöss til et AS og i vår flyttet trioen inn i sine nye lokaler i Gamle Trysilveg 6. Etter sommerferien kom også firmaets egen webutvikler, Simen Schikulski, på plass som freelancer mens medeier Lars Bæk er lokalisert i Oslo.

Skape sin egen arbeidsplass

Felles for alle i Jöss er ønsket om å skape sin egen arbeidsplass. Den muligheten fant de her i Elverumregionen.

Det funker fint å drive et designbyrå i Elverum, konstaterer Anita Ulvebne.

De kan godt forstå at folk kvier seg for å starte opp noe selv, men rådet fra Jöss er enkelt: Ta skrittet og gjør det du drømmer om!

Du lever bare en gang og det er ditt ansvar å finne en jobb som du liker. Her i Elverumregionen er det muligheter for alle. Vi er et lite designbyrå og vi har klart det, sier Anita Ulvebne.

 

Selv er de svært takknemlige for alle gode råd og den støtten de fikk i oppstartsfasen fra både Elverum kommune og Innovasjon Norge.

 

Bli mer synlig

Selv om Jöss holder til i Elverum befinner hovedvekten av kundene seg i Oslo-området. Ifølge designerne opplever kundene det som litt eksotisk at de er lokalisert i Elverumregionen. Nå ønsker designbyrået å kapre seg en sterkere posisjon også lokalt. For framtidsdrømmen er klar: Jöss skal vokse!

Vi vil ha flere dyktige folk med på Jöss-laget, sier Catrina White.

Derfor jobber de bevisst med å få små og store kunder til å se verdien av å investere penger i en helhetlig og gjennomtenkt grafisk profil. For som de sier – en god profil gjør at din bedrift kan forbedre resultater, oppnå en sterkere posisjon i markedet og dermed øke inntjeningen.

Attraktivitetsprosjektet

Et av de store prosjektene Jöss har jobbet med denne våren er Attraktivitetsprosjektet til Elverum og Åmot kommune. Prosjektet som har som mål å få flere til å flytte hit til Elverumregionen. Her har designbyrået Jöss stått for hele den grafiske utformingen, levert alt av grafisk materiale og bygget opp nettsiden www.elverumregionen.no

Dette prosjektet har vært utrolig moro å jobbe med. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier designerne.