Denne sida er for deg som bor, burde bo eller ønsker å bo i Elverum og Åmot.

Koselig stemning på innflyttertreff

Over 70 nye elverumsinger og åmotinger møtte opp da Elverum og Åmot kommune inviterte til innflyttertreff 10. desember.

Tekst og foto: Elin Skramstad

Elverum og Åmot kommuner ønsker å bli bedre kjent med alle som flytter hit til regionen. Derfor setter vi stor pris på at så mange møtte opp for å få litt informasjon om sitt nye hjemsted.

En uformell kveld

Dette ble en uformell kveld hvor deltakerne fikk møte både ordførere og kultursjefer. Mange satte nok også stor pris på muligheten til å bli kjent med andre som nylig har flyttet hit.

I tillegg til gode ord og fin informasjon, fikk deltakerne servert både litt mat og drikke. Kulturskolene i Elverum og Åmot sto for underholdningsinnslagene denne kvelden.

En spesiell hilsen

Men det var ikke kun kommunene som ønsket de nye innbyggerne velkommen til regionen. 16 ulike aktører i næringslivet hadde gått sammen for å skape en unik velkomstpakke til alle deltakerne. Pakken besto av ulike tilbud, rabatter og gaver som de nye innbyggerne kan benytte seg av. På denne måten blir de raskt enda bedre kjent med sitt nye hjemsted.

Kultursjef i Elverum kommune, Line Rustad, var en av dem som fikk muligheten til å ønske deltakerne velkommen til Elverum denne kvelden. Hun hadde også med seg et lite tips til de nyinnflyttede.

-Husk at det heter i Elverum og ikke på Elverum, sa Line med et smil.

Flere muligheter

Dette var første gang nye innbyggere er blitt ønsket velkommen til regionen med et eget innflyttertreff. Arrangementet er et av tiltakene i Elverum og Åmot kommunes attraktivitetsprosjekt, som støttes med fylkeskommunale midler. Målet med prosjektet er å få flere innbyggere til å flytte hit til regionen samt at dem som allerede har flyttet hit skal trives godt her.

Kate Langsethagen er Elverum kommunes prosjektleder i attraktivitetsprosjektet. Hun er stolt over at så mange møtte opp på innflyttertreffet onsdag.

-Jeg ønsker å takke alle som kom og håper at de synes denne kvelden var hyggelig og nyttig. Over 70 fremmøtte deltakere viser at det er stor interesse for et slikt arrangement, sier Langsethagen, som røper at det kommer til å bli nytt innflyttertreff til neste år.