Denne sida er for deg som bor, burde bo eller ønsker å bo i Elverum og Åmot.

Tok Wood med til skogshovedstaden

De har åpnet sin egen fashionbutikk, bygger nytt hus og venter sitt første barn sammen. Samboerparet Tore Søsveen og Anne Finstad kjenner at i Elverumregionen er det rom nok til å puste med hele magen.

-Se her, er det ikke fint? Jeg er stolt av hva vi har fått til, sier Tore Søsveen (36) mens han kikker innover klesbutikken Wood midt i Elverum sentrum. Ved siden av står hans høygravide samboer Anne Finstad (35) Nå er det gått tre måneder siden de spent åpnet dørene til butikken sin, og følelsen er god.

-Vi er blitt tatt godt imot og responsen fra kundene er kjempebra, forteller Tore, som har mange års erfaring fra klesbransjen.

Å puste med magen

De er elverumsinger begge to, men har bodd i Oslo-området i over 15 år. Tore hadde kun ni kilometer til jobben sin i byen, men det tok 50 minutter – hver veg!

-Du sitter i en eksosboble og bor i en boks. Til slutt kommer spørsmålet om hvilke verdier skal vi leve etter? Jeg ønsker å bo på et sted hvor jeg kan puste med hele magen, forteller Tore.

 

-Ja, det fristet ikke å sitte i kø lenger. I Oslo bruker man så mye tid på alt. Nå er vi blitt litt eldre og bruker bymiljøet annerledes enn før. Jeg har lyst på større frihet for barna og en trygg hage de kan leke i, forteller Anne, som har to flotte jenter som går i 2. og 5. klasse.

Så først flyttet Tore hjem til Elverum, og ved nyttårstider kom Anne etter. Nå opplever de at Elverumregionen byr på mye, også fine urbane steder.

-Elverum er i utvikling og har fått flere urbane steder som bidrar til å skape et større mangfold, forteller Anne.

Nå håper de at kundene opplever Wood som et nytt løft for regionen, og tilbyr blant annet flere klesmerker som man tidligere ikke fikk kjøpt i Elverum. De ønsker at butikken skal bli et sted for både kvinner og menn, gutter og jenter – som endelig kan få tak i POLO, Barbour, Les Deux, Stenstrøms, Tiger, Colmar, Nudie, Toms, Gant, Second Female, Just Female, Supertrash, Leowulff med flere uten å måtte reise.

Bygger sitt eget hus

I Elverumregionen fikk samboerparet også muligheten til å bygge sitt eget hus. Valget falt på bydelen Hanstad. Nå gjenstår kun finishen før familien kan sette nøklene i nyhuset. Med åpning av ny butikk, husbygging og baby på vei, har det ikke manglet på prosjekter dette året. Men som Tore sier: «Jo mer du har å gjøre, jo mer får du gjort»

-Dette går helt fint, vi vet jo at det er kun for en periode, smiler Anne

Ønsket er at livet i Elverumregionen skal bli trygt og behagelig for både store og små.

-Jentene mine stortrives på sin nye skole, og er med i både fotball- og håndballmiljøet. Så den overgangen har gått utrolig bra, forteller hun.