Denne sida er for deg som bor, burde bo eller ønsker å bo i Elverum og Åmot.

Godt å flytte «hjematt»

11 GODE GRUNNER TIL Å FLYTTE TIL ELVERUMREGIONEN: Da Tom Martin Kj. Hartviksen fikk drømmejobben i avisa Østlendingen, var det et enkelt valg å flytte hjem til Hedmark – og til Elverum.

Tekst og foto: Karoline Almås Sørensen


Navn: Tom Martin Kj. Hartviksen
Alder: 38
Bosted: Elverum
Yrke: Ansvarlig redaktør og daglig leder i Østlendingen
Sivilstand: Gift, tre barn

 1. Passe stort. For oss som familie har Elverum helt riktig størrelse. Det er mange mennesketyper og miljøer her, men man har fortsatt oversikt uten at det er helt gjennomsiktig.
 2. Godt tilbud. I Elverum har vi alt vi trenger både når det kommer til idrett, kultur, shopping og utesteder.
 3. Nært naturen. Det finnes mange muligheter i Elverumregionen for oss som liker å bevege oss i naturen. For meg er det lite som kan måle seg med å tråkke rundt på sykkel.
 4. Sykkelstier. Elverum har blant de beste sykkelstiene i Norge, og er ett av de beste stedene for oss som elsker flytstier – stier som er ekstra brede slik at man kan holde god fart.
 5. Folka. Østerdølen blir ofte beskrevet som traust og dempet – og det tror jeg på mange måter er riktig – men østerdølen er ikke på hæla. I Elverumregionen finnes det stødige, ordentlige folk med guts og hjerterom.
 6. Nærhet til Trysil. Som trysling kan jeg ikke unngå å nevne den korte avstanden til Trysil, naturens fornøyelsespark. Her finnes det all verdens muligheter til å være ute og være aktiv.
 7. Glomma. Jeg bodde i Telemark før jeg flyttet hit, og jeg kan savne kysten nå og da. Da funker Glomma fint som substitutt. Å ha ei elv i nærheten gjør området luftigere og man får pusterom.
 8. Idrett på topp. Jeg er så imponert av både Elverum Håndball og Elverum Fotball og arbeidet deres både i topp og bredde. Vi har en sønn som spiller både håndball og fotball så familien vår er både spillere og heiagjeng. De ansatte og frivillige er viktige for Elverumregionen.
 9. Birken. Jeg elsker flytstier, og jeg elsker å sykle Birken, selv om jeg kanskje angrer når jeg får krampe på vei opp til Sjusjøen. Jeg preger nok den nederste delen av resultatlisten, og selv om jeg er sent i mål sitter det fortsatt folk ved løypa og heier meg videre. Dessuten kan jeg sove hjemme både natta før og natta etter rittet.
 10. Østafor sol. Elverumregionen ligger kanskje langt øst i landet, men vi ligger sentralt; litt over en time til Gardermoen, og omtrent 1,5 time til hovedstaden. Vi ligger kanskje ikke midt i verden, men jeg føler vi ligger midt i Norge.
 11. Østlendingen. Alle gode lokalmiljøer har ei bra lokalavis, og det tør jeg påstå at Elverumregionen har i Østlendingen.
tommartinhartviksento-1
Ansvar: Avishuset Østlendingen ble bombet av tyske styrker og mistet store deler av arkivet under 2. verdenskrig, men fortsatt forvalter Tom Martin og resten av de avisansatte gamle årganger som strekker seg tilbake til 1930-tallet.
tommartinhartviksen
Hjemvendt: For den utflyttede østerdølen Tom Martin Kj. Hartviksen var hjemveien kort da han fikk drømmejobben i Elverum.