Denne sida er for deg som bor, burde bo eller ønsker å bo i Elverum og Åmot.

Traff blink i Oslo

Med 230 besøkende ble Elverumregionen sitt «Flytt hjem» arrangement i Oslo en knallsuksess

Tekst og foto: Elin Skramstad

Det er ingen tvil om at utflytta hedmarkinger i Oslo er svært interesserte i mulighetene som finnes i hjem-kommunene sine. Tirsdag kveld ble det rett og slett «stinn-brakke» da Elverum- og Hamarregionen inviterte dem ut til Nydalen i Oslo.

I lokalene sto 26 bedrifter klare for å vise seg fram samt fortelle om de spennende arbeidsmulighetene som finnes i regionene våre. I tillegg ble deltakerne bedre kjent med Elverums-ordfører Erik Hanstad samt ordførerne fra både Åmot, Løten, Ringsaker, Stange og Hamar kommuner.

Lyst til å flytte hjematt

Alle som møtte opp viste en oppriktig interesse for mulighetene i hjemfylket.

-Jeg har bodd i Oslo siden 1997, men nå vurderer samboeren min og jeg virkelig sterkt å flytte hjematt til Elverum, forteller en av dem, nybakt pappa Ståle Strand (38)

En annen som satte stor pris på arrangementet var 22 år gamle Julie Brockmann. Sammen med en stor vennegjeng var hun på plass for å kartlegge mulighetene i Elverum.

-Jeg savner Elverum, sier Julie, som er ferdig med sine jusstudier om ett år.

Traff blink

I tillegg til masse god informasjon, fikk deltakerne også servert både mat, drikke, reklamefilmer samt kulturunderholdning. Målet med arrangementet er å vise fram attraktiviteten i kommunene slik at utflytta hedmarkinger får lyst til å flytte hjematt.

«Tirsdag kveld fra Nydalen» ble gjennomført som et samarbeid mellom Elverum- og Hamarregionen. Begge regionene har fått fylkeskommunale midler for å kunne drive prosjekter med et felles hovedmål: 220.000 innbyggere innen 2020.

Prosjektet i Elverumregionen heter «Attraktivitetsprosjektet» og er et samarbeid mellom Elverum og Åmot kommuner. Prosjektleder i Elverum, Kate Langsethagen, synes det er flott at arrangementet «Tirsdag kveld fra Nydalen» traff blink.

-Dette ble veldig bra. Vi ser at utflytta elverumsinger setter stor pris på å bli invitert til et slikt arrangement. De er interessert i og opptatt av å se de mulighetene som finnes i Elverumregionen, sier Langsethagen.