Denne sida er for deg som bor, burde bo eller ønsker å bo i Elverum og Åmot.

Utallige sesonger i svart og hvitt for Elverum

11 GODE GRUNNER TIL Å FLYTTE TIL ELVERUMREGIONEN: Når Erik Toft går på håndballbanen for Elverum Håndball Herrer, er det for å forsvare Elverums ære. Utenfor sidestrekene trives han best i fiskeelva. I disse dager jakter han sitt sjette strake sluttspillgull, før turen går til Danmark som utenlandsproff.

Tekst og foto: Karoline Almås Sørensen


Navn: Erik Thorsteinsen Toft
Alder: 24
Bosted: Elverum
Yrke: Håndballspiller og lærer
Sivilstand: Samboer

 1. Elverum håndball. Ikke bare er vi Norges beste håndballag, vi har også Norges beste supportere som lager enormt god stemning i Terningen Arena. I tillegg til å kjempe om hver eneste medalje, har vi også spilt i Champions League de to siste sesongene. Mulighetene er altså store – enten om du vil spille selv, eller bare se på.
 1. Fotball. Håndball er ikke det eneste Elverum har å by på; Elverum fotball rykket nylig opp i 1. divisjon så her er det også muligheter for å se fotball på høyt nivå. Elverumsturneringen er én av landets største turneringer og ett av høydepunktene for fotballglad barn og ungdom i Elverumregionen.
 1. Fisking. Mulighetene er store i Elverum om du er glad i å fiske. Glomma er som kjent en god fiskeelv, med store sjanser for å få både harr, ørret, gjedde og abbor på kroken. Hvis du er ute etter skikkelig stor ørret eller harr, er ikke Renaelva langt unna heller.
 1. Korte avstander. Uansett hvor man skal i Elverum, tar det ikke lang tid – enten man går, sykler, kjører bil eller buss.
 1. Ski. Elverum har mange fine skiområder, enten man trener for å bli en bedre skiløper eller om man går på ski for turens skyld. Mulighetene er uansett mange.
 1. Volumfestivalen. Til tross for begrenset budsjett, tiltrekker Volumfestivalen seg store, norske artister. Variasjonen er også stor; her får man oppleve alt fra pop, rock, punk og rap til skuespill og burlesque.
 1. Høgskolen i Innlandet. Høgskolen i Innlandets avdeling i Elverum holder til på samme sted som vi har hjemmebane, Terningen Arena – et nytt og moderne bygg der man finner alt man trenger. Høyskolen har tilbud til deg som vil studere blant annet sykepleie, folkehelse, tannpleie eller friluftsliv.
 1. Elverum folkehøgskole. Folkehøyskolen i Elverum ligger ved Sagtjernet, og er veldig populær. De tilbyr ni linjer, blant annet innenfor backpacking, snowboard og teater.
 1. Turmuligheter. Uansett hvor man bor i Elverumregionen, er man ikke langt unna gode turmuligheter – sommer som vinter.
 1. De Nordiske Jakt- og Fiskedagene. Hvert år i august arrangeres De Nordiske Jakt- og Fiskedagene i regi av Norsk Skogmuseum. Tusenvis besøker hvert år arrangementet hvor man finner man alt innenfor temaene jakt og fiske.
 1. Norsk skogmuseum. Det er ikke bare under Jakt-og Fiskedagene norsk skogmuseum er verdt et besøk. Museet tilbyr aktiviteter året rundt – særlig for barna. Barnas dag tilbyr en rekke spennende og lærerike aktiviteter inne på museet.
Fiskelykke: Ennå er det litt kaldt i været til å kaste fiskesnøret i elva – om man ikke isfisker da. Erik Toft drar rugg etter rugg både fra elva og på fotballbanen.
Fiskelykke: Ennå er det litt kaldt i været til å kaste fiskesnøret i elva – om man ikke isfisker da. Erik Toft drar rugg etter rugg både fra elva og på fotballbanen.