Denne sida er for deg som bor, burde bo eller ønsker å bo i Elverum og Åmot.

Vi søker reservebesteforeldre

Synes du det er koselig å lese eventyr, fortelle historier eller liker du å bake boller eller leke gjemsel? Jakten etter reservebesteforeldre er igang i Elverumregionen. Og DU kan være akkurat den vi søker etter.

Tekst: Elin Skramstad

Mange barn i Elverumregionen ønsker seg flere voksenpersoner inn i livet sitt. Vi vet at mange barn savner sine besteforeldre som bor langt unna, andre barn har ikke egne besteforeldre. Noen barn savner en god reservetante eller en reserveonkel som de kan finne på hyggelige ting sammen med.

Du er der ute

Samtidig vet vi at det finnes så mange gode reservebesteforeldre der ute. Kanskje er du en av dem? Dere er menn og kvinner som kan være med på å gjøre hverdagen bedre for våre innbyggere. Dere kan være trygge og voksne rollemodeller for barn og unge, samt bidra til at flere generasjonen vår være sammen. Det gir oss flere perspektiver i livet.

Liker du å være sammen med barn? Kanskje savner du dine egne barnebarn som bor litt for langt unna? Som reservebestemor, reservebestefar, reservetante eller reserveonkel får du muligheten til å bli kjent med en barnefamilie i ditt nærmiljø. Sammen kan dere finne på masse hyggelig. For hadde det ikke vært koselig om noen ringte på døra di rett etter skoletid bare for å skravle litt, spise en brødskive eller gjøre lekser ved kjøkkenbordet? Kanskje kan dere gå på kino, leke i parken eller gå på skattejakt etter nye barnebøker på biblioteket? Eller kanskje du kan trille en tur i vårsola med barnevogna og kjøpe boller og juice på en kafe etterpå?

Hvor ofte dere skal være sammen og hva dere skal gjøre, bestemmer dere selvfølgelig selv. Og i perioder er kanskje du eller barnefamilien så opptatt at dere ikke kan treffes akkurat da. Men etterpå igjen kan det være både trygt, godt og hyggelig å ha hverandre.

Ta vare på hverandre

Akkurat nå har vi en liste med navn på barnefamilier som drømmer om å bli kjent med sin spesielle familievenn. Disse familiene trenger din hjelp og vi håper at nettopp du ønsker å vise at i Elverumregionen tar vi vare på hverandre. Dette er et trygt sted å være og vi som bor her har et stort hjerterom for hverandre. Bli med å utgjøre en forskjell!

Meld deg på i dag

Hvis du ønsker å bli med på dette, er du hjertlig velkommen til å ta kontakt med Frivilligsentralen i Åmot eller Elverum, eller Møteplassen Elverum. Dem hjelper deg med å finne akkurat den barnefamilien som passer best for deg. Og skulle dere ikke passe sammen likevel, er det bare å si ifra. Man binder seg ikke fast til dette og deltar akkurat så lenge som man selv ønsker. Denne reservebesteforeldreordningen er et av tiltakene som Elverum og Åmot kommuner sammarbeider om for at det skal bli enda bedre å bo her hos oss. Vårt attraktivitetsprosjekt får økonomisk støtte av Hedmark fylkeskommune.

Avisen Østlendingen har skrevet om vår jakt etter reservebesteforeldre

Her kan du lese om vår reservebesteforeldretiltak i Lokalavisa Sør-Østerdal. Side 1, Side 2

Her kan du lese hva Aftenposten skriver om vår reservebesteforeldreordning.