Denne sida er for deg som bor, burde bo eller ønsker å bo i Elverum og Åmot.

Vi tok et smart valg

Fra luftige lokaler ved Glommas bredd leverer de driftsløsninger for kunder både i inn- og utland. Å satse i Elverumregionen ble et smart valg for IT-gründer Odd Kåre Qvam Trøen.

Tekst og foto: Elin Skramstad

-Se her! Dette er ikke Aker brygge, men vi har nydelig utsikt over Glomma. Odd Kåre Qvam Trøen (44) kikker ut gjennom kontorvinduene i Grindalsvegen 3 i Elverum. Før kunne han bruke opp mot to timer i bilen hver dag for å pendle mellom hjemmet i Lørenskog og jobben sin i Oslo. Livet var stressende. Pulsen høy.

I dag kan han sykle til jobb på få minutter. I 2004 tok IT-gründeren Odd Kåre og familien hans et smart valg – de flyttet til Elverumregionen.

Hverken kona Mona eller Odd Kåre har røtter her, men de har gode venner i Elverum. Med på flyttelasset hit tok Odd Kåre også med seg sitt helt nyetablerte firma Smart-IT.

-Starten var i Lørenskog, men det er her i Elverum at utviklingen har skjedd. I dag er vi til sammen 12 ansatte fordelt på tre selskaper, forteller gründeren. Selskapene heter Smart IT AS, Secure Systems AS og Smart Regnskap AS. Hovedvekten av de ansatte arbeider ved hovedkontoret i Elverum, mens resten befinner seg i Oslo og Trondheim.

Lavere kostnader

Selv synes gründeren at Elverumregionen er det perfekte stedet for å etablere en bedrift.

-For det første er kostnadene mye lavere på alle nivåer, spesielt i forhold til leie av lokaler. Denne regionen ligger også veldig sentralt til, både i forhold til Oslo og Gardermoen. Tilgangen på ressurser er god, og vi ansetter dyktige folk. Videre opplever vi at Elverum er et veldig inkluderende sted, forteller Odd Kåre.

Han er imponert over den hjertevarmen og respekten elverumsinger viser for hverandre. Videre roser han kommunen for deres samarbeidsvilje og ønske om investering i regionen.

-Jeg opplever at kommunen er opptatt av å skape verdier i Elverum. Det liker jeg, understreker han.

Tro på framtiden

Odd Kåre har stor tro på framtiden. Sammen med familien sin er han utrolig glad og takknemlig for at de tok et smart valg den gangen de valgte å flytte til Elverum. Her er livet godt å leve. Videre mener han at næringslivet i Hedmark må tørre å lene seg framover og klatre opp fra statistikkbunnen når det gjelder både antall nyskapinger og innovasjon. Mulighetene er mange, for et virkende næringsliv er noe av det viktigste en region kan ha, mener 44-åringen.

-Vårt ønske for framtiden er å fortsette å vokse videre, men hovedkontoret vårt skal alltid ligger her i Elverum. Det er sikkert, slår han fast.