Denne sida er for deg som bor, burde bo eller ønsker å bo i Elverum og Åmot.

Lykken er å bo i Heradsbygd

Navn: Freddie Øvergaard Alder: 75 Familie: Kona Marit (68), to voksne barn og fire barnebarn Yrke: Pensjonert journalist Bosted: Heradsbygd Lykken er å bo i Heradsbygd i Elverum. Her har Freddie Øvergaard (75) det så godt at han ikke kan … Les videre

Navn: Freddie Øvergaard

Alder: 75

Familie: Kona Marit (68), to voksne barn og fire barnebarn

Yrke: Pensjonert journalist

Bosted: Heradsbygd

Lykken er å bo i Heradsbygd i Elverum. Her har Freddie Øvergaard (75) det så godt at han ikke kan tenke seg et bedre sted.

Tekst: Karoline Almås Sørensen

1. Frihet.

Da jeg flyttet til Elverum for omtrent 45 år siden, kjørte jeg rundt for å se hvor jeg ville bygge hus. Jeg fant denne perlen i Heradsbygd; et kort stykke utenfor byen hvor jeg kunne bygge mitt eget hjem. Her har vi både Lillemoen skole, den nydelige Løken-stranda og hyggelige naboer. I nabolaget vårt bor det både voksne og barnefamilier, noe som gjør omgivelsene livlig og trivelige.

2. Fred og ro.

Jeg er egentlig pensjonert, men jobber litt fortsatt og det er enkelt å komme seg til kontoret mitt i Oslo – både med buss og tog. Alt har endret seg i jobben min fra da jeg startet som ung journalist; medienes jakt på klikk har gjort mediehverdagen hektisk. Hjemme på Kvithammeren kan jeg likevel ta et skritt tilbake og eksistere utenfor uniformen man har på seg i hverdagen.

3. Hjem.

Her på Kvithammeren blir man fylt av fred og sinnsro, og man får rom til å være seg selv. Mer kan man knapt ønske seg. Jeg er fri og utadvendt, men her kan jeg også hugge ved og ha tid og rom til egne tanker. Man kryper litt bak skallet og føler seg hjemme her.

Freddie Øvergaard