Denne sida er for deg som bor, burde bo eller ønsker å bo i Elverum og Åmot.

Fant drømmestedet på Rena

I 2013 tok Åshild Nordli med seg flyttelasset over grensa. Fra hus ved Trysilelva til småbruk på Rena, fra jobb på sportsbutikk til jobb på høgskolen. Hun stortrives! Og det er mange grunner til det. – Jobben på høgskolen var … Les videre

I 2013 tok Åshild Nordli med seg flyttelasset over grensa. Fra hus ved Trysilelva til småbruk på Rena, fra jobb på sportsbutikk til jobb på høgskolen. Hun stortrives! Og det er mange grunner til det.

– Jobben på høgskolen var årsaken til at vi flyttet, og jeg kunne på sett og vis ha pendlet fra Trysil. Men vi valgte å flytte helt, å legge livet vårt til Rena. Vi har funnet oss godt til rette, forteller Åshild.

Trives på jobb
Åshild er studieveileder på Høgskolen i Hedmark, campus Rena. Sammen med Åmot kommune og Rena Leir er høgskolen den største arbeidsgiveren i Åmot, med ca. 80 fast ansatte. Åshild trives med dem alle! Med nære kollegaer i administrasjonen, med driftsarbeidere, ansatte i biblioteket og med professorene. Og ikke minst trives hun med studentene.

– Studentene er supre! De er en viktig del av miljøet. Ingen dag er lik. Det gjør jobben spennende og at det er moro å gå på jobb, stråler Åshild Nordli.

Trivselen på høgskolen har Åshild kjent på før. Fra 1998 til 2000 var hun selv fulltidsstudent og gikk informasjon- og samfunnskontakt. De siste årene har hun tatt årsstudium i krisehåndtering og har nå en bachelorgrad. Kunnskap om det å være student kommer godt med i jobben som studieveileder.

image004
Åshild og Thomas

Fullt score på skytterbanen!
Med på flyttelasset til Rena var samboer Thomas Nyberget fra Rendalen. Parets andre hjem er skytebanen på Hovdmoen.

– Vi holder på med lerdueskyting, forteller Åshild. Vår hovedgren heter compak sporting som ligger under Norges Skytterforbund. I compak sporting skytes det på lerduer fra minst seks kastere. Det er en til to duer i lufta samtidig. Dueretning og vanskelighetsgrad varierer. Derfor er det viktig å trene på alle tenkelige varianter.

Åshild og Thomas har trent bra de siste årene og er i Norgestoppen. Åshild finner vi helt på toppen av rankingen og Thomas er i topp 5-sjiktet.

– Det hjelper ikke å trene mye om man ikke trener riktig. Skyting handler også mye om det mentale. Å være forberedt, finne din boble og tre inn i den. Og så må man ha det bra for å kunne skyte godt!

image002
Nærheten til trening: Hovdmoen ligger 3 km nord for sentrum. Åshild og Thomas skryter av baneanlegget, og tilbringer mye tid her.

Supre treningsforhold
Åshild snakker varmt og lenge om treningsfasilitetene og miljøet på Rena. Det er ikke vanskelig å forstå at baneanlegget og miljøet er en viktig grunn til at hun og Thomas lykkes så bra.

­– I Åmot jakt- og fiskeforening, som vi er medlem i, er det mange undergrupper, forteller Åshild entusiastisk. Blant annet rifle og hagle. Vi er aktive i haglegruppa, og sammen med 10-12 personer til utgjør vi kjernen. Nesten alle er aktive konkurranseskyttere, samtidig som vi også arrangerer stevner og holder anlegget oppegående. Det har blitt så stort og så mye aktivitet at vi har ansatt en vaktmester som holder anlegget i orden. Så i tillegg til at baneanlegget er et av de største og beste i Norge, så er det også av de peneste. Garantert!

Et lite sted, men samtidig stort
Før Åshild satte kursen mot Åmot, så bodde og jobbet hun hjemme i Trysil. 17 år i reiselivet i Trysil og et par år i en sportsforretning. Og Trysil vil alltid ligge henne varmt om hjertet – men i dag er ”hjemme” på Rena.

Hvordan er Rena som sted å bo? Noen savn eller noe du verdsetter spesielt?

– Det er liv og røre på Rena også, men ikke med den pulsen som Trysil har. Rena har nærheten til alt vi liker å gjøre. Fjellet og elva er tett på. Rena er lite, men samtidig stort. Stort fordi her er Rena Leir, høgskolen og alle Birkebeinerutgavene. Og det er lite i den forstand at det finnes alltid noen som tar vare på deg, for nesten alle vet hvem du er. Innimellom kan jeg savne alle spisemulighetene i Trysil og i starten savnet jeg søndagsåpne matbutikker. Men alt går seg til, og vi har funnet vår ”greie” på Rena, sier Åshild Nordli glad og fornøyd.

image003
Fire fine vegger: Åshild og Thomas kjøpte småbruk i Haugedalen da de flyttet til Rena. De har god plass og trives. De har skapt drømmehjemmet!
image001
I Norgestoppen: Åshild skyter for Beretta Team Norge, og er stolt og ydmyk over å ha fått den muligheten. I mai går turen til EM i Polen.

Tekst: Runa Eggen