Denne sida er for deg som bor, burde bo eller ønsker å bo i Elverum og Åmot.

Trugeturer til Hemmelfjellet

Trugene som Anette Jakobsen fikk i bursdagsgave ble starten på et vakkert vintereventyr. Nå går familie og venner sammen på trugetur – gjerne til favorittstedet, Hemmelfjellet i Åmot. Navn: Anette Jakobsen Alder: 44 Familie: Ektemannen Raymond, og barna Anja, Simen, … Les videre

Trugene som Anette Jakobsen fikk i bursdagsgave ble starten på et vakkert vintereventyr. Nå går familie og venner sammen på trugetur – gjerne til favorittstedet, Hemmelfjellet i Åmot.

Navn: Anette Jakobsen
Alder: 44
Familie: Ektemannen Raymond, og barna Anja, Simen, Jon Magnus, Frida og Jens Jørgen.
Yrke: Vikarlærer på Rena skole
Bosted: Tallmoen

1. Nærhet.

Fra du setter deg i bilen, er du ved utgangspunktet for turen på et blunk. De mange turmulighetene er i vårt eget nærmiljø, nesten rett utenfor døren. Vi er heldige som har så kort vei til den herlige naturen! Selv om Hemmelfjellet er en stor favoritt finnes det også andre, minst like fine turmuligheter – for eksempel til Engulvsfjellet.

2. Utsikt.

Når du står på toppen av Hemmelfjellet i finvær er det et nydelig skue utover. Her kan man se utover hele Birkebeinerriket og flotte Sølen i nordøst. Det er virkelig fint å kunne komme så høyt opp at du kan se verden rundt deg. Det er rett og slett nydelig på toppen!

3. Passe lengde.

Veien til Hemmelfjellet på truger er såpass kort at du både kan ta det som en morgentur så vel som en ettermiddagstur. Hemmelfjellet er et helårsfjell, men fordelen med å gå der på vinterstid er at du kan gå der ingen har gått før. Trugetur til Hemmelfjellet er et godt alternativ til langrenn; du slipper å gå i kø og om du ikke vil gå i noen andres sti, kan du lage din egen.

Les mer om Hemmelfjellet på www.visit-hedmark.no.

Tekst: Karoline Almås Sørensen

Hemmelfjellet svikter aldri når det kommer til å by på nydelige naturopplevelser. Her har Anette og en hel vennegjeng gått til topps.
Hemmelfjellet svikter aldri når det kommer til å by på nydelige naturopplevelser. Her har Anette og en hel vennegjeng gått til topps.