Denne sida er for deg som bor, burde bo eller ønsker å bo i Elverum og Åmot.

Ny skole og barnehage i Elverum

Når skolen starter igjen etter sommerferien 2019, vil Elverum kommune ta i mot barneskoleelever på en splitter ny skole i Ydalir. Rett i nærheten blir det ny barnehage. Utdanningssjef Tord Arnesen gleder seg til å åpne ny barnehage og skole … Les videre

Når skolen starter igjen etter sommerferien 2019, vil Elverum kommune ta i mot barneskoleelever på en splitter ny skole i Ydalir. Rett i nærheten blir det ny barnehage.

Utdanningssjef Tord Arnesen gleder seg til å åpne ny barnehage og skole som får kapasitet til å huse 350 elever.

– I første omgang starter rundt 130 elever på den nye skolen, som får topp moderne lokaler, blant annet et såkalt Newton-rom for utforskning i naturfag, kan han fortelle.

Skolen blir dermed nok en god grunn til å flytte hjem til Elverum. Den plasseres midt i bydelen Ydalir, som er medlem av et forskningssenter på klima ledet av NTNU og vil utvikles som en av de mest miljøvennlige nabolagene i Norge.

Etter skoletid

Ydalir_Skole_illustrasjon_Interi+©r_Foaje
Illustrasjon av skolens interiør. 

Både barnehagen og skolen bygges som et smart og fleksibelt bygg, med tanke på økt bruk av lokalene på kveldstid. – Tanken er at man kan leie rom som kjøkken og håndverksaler til aktiviteter etter skoletid i Ydalir, kan Heidi Erikstad som er prosjektleder for byggeprosessen i Elverum kommune. – Vi håper også at uteområdene vil brukes av Elverums barn og unge også på kveldstid, sier hun. Det legges derfor ekstra arbeid i uteområdene, som kan bygges fra grunn i det tidligere grustaket, og barn og unge har fått komme med sine valg under utformingen her.

Skolen og barnehagen bygges av BetonmastHæhre, og de har med seg arkitektkontoret Ola Roald, som blant annet står bak det premierte høgskolebygget på Evenstad. Byggingen starter i vinter, og skolen bli innflytningsklar til sommerferien i 2019.

 

Ola Roald Arkitekter
Illustrasjon av barnehagens interiør