Denne sida er for deg som bor, burde bo eller ønsker å bo i Elverum og Åmot.

Nyter alt livet ved Osensjøen har å by på

Navn: Julie Dahl Alder: 34 Familie: Samboeren Jonas og sønnene Sebastian (8) og Ole Jakob (4) Yrke: Osteprodusent og bonde Bosted: Osen Julie Dahl (34) lager ukentlig rømme, ost og smør av 1.000 liter melk. Når hun er ferdig, nyter … Les videre

Navn: Julie Dahl

Alder: 34

Familie: Samboeren Jonas og sønnene Sebastian (8) og Ole Jakob (4)

Yrke: Osteprodusent og bonde

Bosted: Osen

Julie Dahl (34) lager ukentlig rømme, ost og smør av 1.000 liter melk. Når hun er ferdig, nyter hun alt livet ved Osensjøen i Åmot har å by på.

Tekst og foto: Karoline Almås Sørensen

 

1. Fisking med barna.

Om kveldene kan vi ro ut med barna for å sette garn, og når vi står opp neste morgen kan vi trekke opp garn med både abbor, sik og gjedde. Abboren vi fanger, steker og spiser vi. Fiskingen er noe vi gjør mest for barnas del: det er morsomt for de å være med på å lage mat av fisk vi har fisket selv.

 

2. Bading på hemmelig strand.

Det skal være varmt for at vi skal bade, ellers er det ikke fristende. Men i de varme periodene har vi et badested som Ole Jakob (4) og jeg liker å tenke er vårt hemmelige badested, omringet av trær. Der, på vår egen lille strand, synes vi det er fint å kunne trekke oss tilbake.

 

3. Sommer- og strandliv.

I Osen er vi så heldige at vi ikke trenger å dra til utlandet om sommeren for å oppleve førsteklasses strandliv; vi har en nydelig sandstrand som må sies å være Osens svar på Syden. Det er en barnevennlig strand, der det er langgrunt og fin badetemperatur for ungene. I kiosken får man kjøpt is og mat – her har man alt man trenger.

Julie Dahl