Denne sida er for deg som bor, burde bo eller ønsker å bo i Elverum og Åmot.

Renaelva er et fiskeeldorado

Navn: Espen Bangshaug Alder: 49 Familie: Kona Berit og sønnene Stian (24) og Lasse (21) Yrke: Sportsbutikkmedarbeider Bosted: Kirkeberget Da Espen Bangshaug (49) la fotballskoene på hylla, fant han tilbake til naturen. Den tok ham til fiskeeldoradoet, Renaelva. Nå er … Les videre

Navn: Espen Bangshaug

Alder: 49

Familie: Kona Berit og sønnene Stian (24) og Lasse (21)

Yrke: Sportsbutikkmedarbeider

Bosted: Kirkeberget

Da Espen Bangshaug (49) la fotballskoene på hylla, fant han tilbake til naturen. Den tok ham til fiskeeldoradoet, Renaelva. Nå er han selverklært fiskeidiot.

Tekst og bilder: Karoline Almås Sørensen

1. Stor fisk.

Man vil ha størst mulig fisk når man fisker, og da er Renaelva ideell. Den største fisken jeg har tatt her var på 3,5 kilo, mens den største som noensinne er tatt i Renaelva var 8 kilo. All fisk over 40 centimeter må slippes ut igjen, men det er spenningen og kampen med fisken som gir den optimale opplevelsen.

2. Natur.

Jeg har inntrykk av at folk ofte har dårlig tid. Da er det greit å komme seg ut i naturen: ved elvebredden glemmer man tid og sted. Man sitter og ser etter at fisken vaker, og det virker kanskje rart for andre at man sitter og glor på en fisk som spiser en flue, men dette er én av plassene jeg virkelig klarer å koble helt ut.

3. Sosialt.

Det var en svoger som fikk meg hit, og det blir en del fiskeprat når vi møtes. Jeg jobber i sportsbutikk, og rett som det er kjenner jeg ansikt igjen fra butikken når jeg står her og fisker. Renaelva er én av Norges beste ørretelver, og det kommer en del turister hit for å fiske – forståelig nok. Vi blir en stor familie langs Renaelva.

 

Renaelva er én av Norges beste ørretelver, og Espen Bangshaug tar opp kampen med fisken med både flue, mark og sluk.
Renaelva er én av Norges beste ørretelver, og Espen Bangshaug tar opp kampen med fisken med både flue, mark og sluk.