Denne sida er for deg som bor, burde bo eller ønsker å bo i Elverum og Åmot.

Stortrives i ny hotelljobb

Elverumregionen sitt «flytt hjem» arrangement i Oslo ble en fulltreffer for 23 år gamle Silje Børresen. Resultatet ble ny, fast jobb i hjembyen Elverum.

 

Silje Børresen var en av de totalt 230 besøkende på «Tirsdag kveld fra Nydalen» i Oslo. Sammen med en stor vennegjeng møtte hun opp for å høre mer om arbeidsmulighetene som ventet hjemme i Elverumregionen.

– Dette arrangementet var utrolig bra. Og det var her jeg kom i kontakt med Eli, som oppfordret meg til å sende inn en åpen jobbsøknad til Rica Elgstua Hotell, forteller 23-åringen.

Eli Vestli er salgssjef på Rica-hotellet i Elverum og representerte hotellet med egen stand på «flytt hjem» arrangementet. Selv om hotellet ikke hadde noen ledige stillinger på dette tidspunktet, visste de at de snart kom til å trenge flere dyktige medarbeidere. Og en av dem ble nettopp Silje Børresen. 1. mars var hun på plass i en fast, 80 prosent stilling i resepsjonen på hotellet.

Stortrives i nyjobben

– Jeg hadde aldri flyttet hjem til Elverum uten jobb, forteller 23-åringen.

Med en bachelorgrad i reiselivsledelse fra BI var nettopp en hotelljobb det Silje var på jakt etter. Og hun har absolutt ikke angret på at hun flyttet ut av Oslo og hjem til Elverum. Hun er derfor svært takknemlig for at hun møtte nettopp Eli Vestli på «Tirsdag kveld fra Nydalen»

– Jeg stortrives her på Rica og det er godt å være tilbake i Elverum. Det er her jeg er oppvokst, her har jeg familie og venner, forteller hun.

Men det er en ting som mangler, nemlig kjæresten. Han bor igjen i Oslo.

– Han kommer fra Kongsvinger og jobber også i hotellbransjen. Så vi følger godt med på om det dukker opp flere jobber her i distriktet, forteller hun.

Passe stort

Silje trives godt i Elverum. Byen som har kort veg til det meste.

– Elverum er ikke så usentralt som mange kanskje tror. Her har man alt man trenger, konstaterer 23-åringen.

Her kan du lese og se avisen Østlendingen sin reportasje om Silje Børresen.

Vente tilbake til Rena

Oslo-jenta Line Hansen Langhelle (24) deltok også på «flytt hjem» arrangementet i Oslo. I 2010 valgte hun å flytte til Rena for å studere ved Høgskolen i Hedmark. Etter endt bachelorstudier i Service Management ventet jobbmuligheter i Oslo. Men 24-åringen merket raskt at hun lengtet tilbake til Elverumregionen.

Rett etter «Tirsdag kveld fra Nydalen» valgte hun derfor å flytte tilbake til Rena. Det ble et valg hun ikke har angret på.

– Det var kjempedeilig å komme tilbake hit, forteller 24-åringen.

6.mars kunne man i Lokalavisa Sør-Østerdal lese et stort intervju med Line Hansen Langhelle. Her oppfordrer hun bedrifter til å satse på Elverumregionen.

– Det er ikke alle som ønsker å bo i storbyen. Jeg synes at bedrifter bør søke seg til kompetansemiljøet på Høgskolen i Hedmark. Her kan de få ferdig utdanna folk rett ut i jobb eller teste dem ut i praksisperioder mens de ennå er studenter, konstaterer hun.

Her kan du lese Lokalavisa Sør-Østerdal sin nyhetsreportasje om 24-åringen.

Lokalavisa Sør-Østerdal del 1 Lokalavisa Sør-Østerdal del 1