Denne sida er for deg som bor, burde bo eller ønsker å bo i Elverum og Åmot.

Natur i alle himmelretninger

Du ser nesten ikke skogen for bare trær!

Da jeg sto opp i dag sto det ei elgku med to kalver nede i hagen og beita på epletreet mitt. Det var helt greit for meg, for elger er så pene og epler har vi nok av.

Men nok om det! Hvis du er glad i natur og friluft, er Elverumregionen perfekt for deg. Frisk luft, blått vann, milevis med stier og løyper og skogsbilveier. Du kan gå, jogge, løpe, sykle, gå på ski, ake akebrett eller klatre i trærne for den saks skyld, det står ikke på plass!

Årstidene har mye å by på, og i Elverumregionen er det virkelig slik at du kjenner at det er vår, sommer, høst og vinter. Det er hestehov, sommervarme, bærhøst og skikkelig snøvinter i skjønn forening.

Og det finnes så mange perler som vi østerdøler liker å ha for oss sjøl. Løkenstranda, for eksempel. Eller hva med sandstranda i Nordre Osen? Det er omtrent som i Syden sommerstid!

Trysilfjellet ligger en liten time fra Elverum, og er Norges største skisted. På Rena har du Digeråsen, og i Osen ligger Furutangen skisenter.

Jeg lover deg at du finner stier der du ikke treffer en levende sjel på hele turen, hvis det er det du er ute etter. Kanskje treffer du elg, kanskje ser du en rev på jakt. Helt sikkert er det at du får se vakker, norsk natur. Det har vi mye av her, og alt venter på deg.

Er du lei av larm og tjas? I Elverumregionen finner du lett et sted der det er helt stille. Så stille at du kan høre ditt eget hjerte slå.