Denne sida er for deg som bor, burde bo eller ønsker å bo i Elverum og Åmot.

Trygghet

Stort nok til å være spennende, lite nok til å føles kjent. Og det som føles kjent, føles ofte trygt.

Hos oss, i Elverumregionen er det god plass, der ungene kan boltre seg fritt. Gangveier og sykkelstier, korte avstander og tilbud i nærheten av stedet du bor gjør at ungene får en frihet de kanskje går glipp av i en storby.

Syklet du til skolen da du var liten? Vil du at dine unger skal kunne oppleve den samme følelsen av å «klare selv»? Da trenger du trygge omgivelser for unga dine. Elverumregionen har det.

Det er godt å vite hvem naboen er, og føle at nabolaget er trygt. Tenk deg å kunne åpne døra og la unga velte ut, løpe fritt i hagen eller tusle bort til en kompis. Mens du kan fortsette med det du driver med, du ser de fra kjøkkenvinduet. Eller kanskje du vil stikke innom på en kopp kaffe hos noen du er blitt kjent med?

Sjøl har jeg alltid en godbit liggende i skuffen, i fall det skulle komme kaffebesøk innom. Sitron- halvmåne, eller vestlandslefse for eksempel. Det er trivelig å skravle litt, og så blir folk gjerne litt lenger når de får noe attåt kaffen.

Har du lyst til å lese mer om oppvekst i Elverumregionen?  Det er også gørartig å lese om både Thea som har flytta hit og om familien Thronæs som har bygd drømmehuset.